Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Ahogy hidegebbre fordul az időjárás, a madarak egyre nehezebben találnak eleséget. Segíthetjük őket néhány madáretető kihelyezésével.

A kisállat és állateledel boltokban többféle madáreleséget, magból készített függő golyókat kaphatunk, melyeket a kertbe, az erkélyre vagy az ablakba is kitehetünk. A madarak nagyon hálásak lesznek érte.

Készíthetünk azonban házilag is madáretetőket. Az alkotásba a gyerekeket is bevonhatjuk, akik boldogan fogják lesni az ablakból, ahogy csipegetik a kis cinkék a magokat. A madáretetőbe különféle magokat, például napraforgómagot tehetünk.

WC-papír gurigákból

A WC-papír gurigákat kenjük be egy kevés mogyoróvajjal – ez lesz a ragasztóanyag -, majd és hempergessük meg madáreleségben. A magos hengereket egy színes szalaggal átkötve fellógathatjuk faágakra, vagy felfüggeszthetjük a verandán, erkélyen is.

WC-papír gurigákból madáretető

Újrahasznosított konzervdobozok

Látványos madáretető készíthető konzervdobozokból is. Fessük be őket élénk színű festékkel, majd kössük át színes szalaggal. A madáretető kidekorálásához a festékeket kreatív hobbiboltban tudjuk beszerezni.

10 kreatív madáretető, amit a gyerekekkel is elkészíthetünk

Madáreleségből lógós díszek

Egy evőkanálnyi zselatint keverjünk 2 dl meleg vízhez, majd, amikor kezd kocsonyás állagúvá válni, keverjük össze a magokkal. Nyomkodjuk bele egy szív vagy csillag alakú szilikonos sütő- vagy pogácsaformába, majd tegyük a hűtőbe. Néhány óra múlva megszilárdulnak, és máris kiakaszthatjuk őket az ablakba.

Kis makkocska fatálból

Egy műanyag vizespalack alsó részét vágjuk le ollóval, majd töltsük megy egy kevés zselatinnal összekevert madáreleséggel. Tegyük a hűtőbe néhány órára, majd készítsük el a makkocskát, úgy hogy a tetejére egy kis fatálat helyezünk. Pontos leírás: craftfoxes.com

Fatálból madáretető

Tojástartóból madáreleséges tálca

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ha egy papírból készült tojástartó dobozt megtöltünk magokkal és a négy sarkánál kivágott lyukon keresztül színes zsinórral fellógatjuk.

kreatív madáretető

Narancshéj tálkák hurkapálcán

Szintén egy pár perces, egyszerű megoldás, melyhez csupán néhány narancshéjra és hurkapálcikára lesz szükségünk. A narancstálkákat a hurkapálcikákon átkötött zsinórral tudjuk fellógatni.

egyszerű madáretetők házilag

Fenyőtoboz függők

Ez a változat is mogyoróvajas módszerrel készül. Először a zsineget kössük át a kis fenyőtobozokon – amivel fel tudjuk majd akasztani őket – és utána lássunk neki az elkészítésének. Egy kés segítségével kenjük fel a mogyoróvajat a tobozra, majd hempergessük meg magokkal teli tálba.

Csináld magad madáretető fenyőtobozból

Nyalókapálcikákból madáretető tálka

Nyalókapálcikákból is nagyon egyszerűen készíthetünk akár tálka vagy házikó formájú etetőt. Egyszerűen egymás mellé kell ragasztani a pálcikákat.

Nyalókapálcikából kreatív madáretető

Színes kis házikó

Ez a jópofa színes házikó hasonló módon nyalókapálcikákból készül, mint az előző tálka. A különbség csupán annyi, hogy a tetejére került egy tető. Pontos leírás: docrafts.com

Nyalókapálcikákból madáretető házikó

Tejesdobozból madáretető

Bármilyen tejes vagy joghurtos papírdobozt felhasználhatunk erre a célra. Vágjunk nyílást az oldalára és tetszés szerint díszítsük. A tetejére kis ágakat, gombokat is ragaszthatunk. Egy hurkapálcát vagy kis ágat rögzítsünk az ajtó elé, amin meg tudnak kapaszkodni.

Kreatív madáretetők

Forrás: impressmagazin.hu

eletigenlok.hu

Similar Posts