Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A brokkoli és a karfiol is a keresztesvirágú zöldségek táborába tartozik. Mindkettő tele van értékes tápanyagokkal, olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sokáig megőrizzük az egészségünket. Ezért is érdemes őket rendszeresen fogyasztani, köretként, főételként vagy akár salátaként. A cikkben most két olyan saláta kerül terítékre, amelyeknek fő alkotóelemei ezek a zöldségek.

Almás brokkolisaláta pirított dióval

Hozzávalók

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 4-5 darab újhagyma
  • 2 db bio lime
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint tarka bors
  • szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál magvas mustár
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 kisebb alma
  • fél csésze darabolt, pirított dió
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Szedjük rózsáira a brokkolit, mossuk meg és csöpögtessük le. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben és pároljuk meg a brokkolirózsákat. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 1-2 csipet szerecsendiót is. Amikor elkészült, azaz a brokkoli roppanósan puha, akkor tegyük félre hűlni. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra az almákat, karikázzuk fel az újhagymákat a száraival együtt. Keverjük össze egy salátástálban a zöldségeket. Egy kisebb üvegtálban keverjük össze a lime lereszelt héját és a frissen facsart levét a lereszelt fokhagymával, a mustárral, a joghurttal és a majonézzel. Keverjük a dresszinget a salátához. Végül szórjuk meg a salátát pirított dióval.

Kapros karfiolsaláta

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 db főtt tojás
  • 2-3 evőkanál fokhagymás olaj
  • 2 szárzeller
  • 1 kisebb csokor kapor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 lime leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés

Szedjük rózsáira a karfiolt, majd mossuk meg. Szórjuk meg sóval és borssal, majd a fokhagymás olajon pároljuk puhára. Ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe. Főzzük meg a tojásokat, majd miután kihűltek, szeleteljük fel. Egy salátástálban keverjük össze a tojásokat, a karfiolt, a vékonyan felszeletelt szárzellert. Reszeljük le a fokhagymát, dobjuk egy kisebb üvegtálba a megmosott és felaprított kaporral, a lime levével, a joghurttal és a majonézzel együtt, majd keverjünk mindent alaposan össze. Utolsó lépésként keverjük a dresszinget a zöldségekhez.

Fogyasszunk gyakran salátát, jót tesz egészségünknek!

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts