Amennyiben unja a régi salátareceptjeit, akkor ezeket az új variációkat igazán kedvelni fogja. Biztos lehet benne, hogy ezek a saláták nemcsak a tetszését fogják elnyerni, de még a családja is rajongani fog értük, ráadásul nemcsak nagyon finomak, hanem egészségesek is.
Citromos zöldborsósaláta hozzávalói:
- 1 csésze friss borsó
- ½ csésze apróra vágott spárga
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 csipetnyi tengeri só
Elkészítése:
A borsót főzze meg roppanósan puhára. A spárgát két perc alatt sós vízben főzze meg, majd hideg vízben öblítse le. Csöpögtesse le alaposan mind a kétféle zöldséget. Közben készítse el az öntetet. Egy üvegtálkában keverje össze a citromlevet, a citromhéjat és a sót. Amikor mindkét zöldség lehűlt, keverje azokat össze, majd öntse le a citromos öntettel.
Mediterrán saláta hozzávalói:
- 1 csésze apróra vágott paradicsom
- 2 darab apróra vágott paprika
- 1-2 kisebb felkarikázott uborka
- 1-2 szelet kenyér (teljes kiőrlésű lisztből készült)
- extra szűz olívaolaj
- ½ evőkanál gyömbér
- ízlés szerint tengeri só
Elkészítése:
Vágja fel apróra kockára a paradicsomot, majd aprítsa fel a paprikát és karikázza fel az uborkát. A teljes kiőrlésű kenyérre csöpögtessen egy kevés olívaolajat, majd kockázza fel a kenyérszeletet is. Keverje össze alaposan az összetevőket, majd készítse el az öntetet. Egy kis tálkában keverje össze az olívaolajat, a gyömbért és a sót, majd öntse le ezzel az öntettel a mediterrán salátát.
Avokádósaláta hozzávalói:
- 1 avokádó
- 1 nagy fej lila hagyma
- extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál frissen facsart lime leve
- egy csipetnyi tengeri só
Elkészítése:
Az avokádót darabolja fel kisebb kockákra, a hagymát pedig karikázza fel. Keverje össze az avokádót és a hagymát, majd tegye azt egy fél órára a hűtőbe. Közben készítse el az öntetet. Az olívaolajat, a citrom és a lime levét, illetve a tengeri sót alaposan keverje össze egymással, majd öntse rá a salátára.
Jó étvágyat!
Forrás: gyogyszernelkul.com