Mindenkinek más céljai vannak az életben: van, aki fényes karrierre vágyik, míg mások az igaz szerelmet keresik. Bár teljesen különböző utat járunk be, összességében mindenki egyetlen dolgot szeretne: boldognak lenni. Arra viszont már biztosan te is rájöttél, hogy ezt sajnos nem olyan egyszerű elérni, mint a mesékben.

Most azonban segítünk egy kicsit ebben: ha elengeded ezt a néhány dolgot az életedből, sokkal közelebb kerülhetsz hozzá!

Ébren maradni ok nélkül

Néha előfordul, hogy lavinaként zúdulnak rád a feladatok, és a fél éjszakát munkával töltöd.

Máskor álmatlanul forgolódsz, pedig mindent megpróbálsz bevetni, hogy végre elaludj. És van, hogy igazából semmi okod nincs ébren maradni, mégis hajnalig nézelődsz az interneten.

Aztán hiába a reggeli fáradtság, és a “ma időben lefekszem” fogadalmak, este még sincs kedved korán ágyba bújni.

Az agyadnak azonban szüksége van a csendre és a pihenésre, ezért érdemes búcsút intened ennek a szokásnak – meglátod, a közérzeted is sokkal jobb lesz!

Feladni egy tervet vagy álmot a félelem miatt

Mindenkinek akad az életében legalább egy olyan dolog, amit titokban szívesen kipróbálna: írni egy regényt, hátizsákkal beutazni Európát, bejelentkezni egy balett tanfolyamra.

De a legtöbben el sem jutnak az első lépésekig, máris feladják – méghozzá a félelem miatt.

Félelem az elbukástól, vagy mások véleményétől, miközben valójában az emberek többsége olyannyira el van foglalva a saját problémáival, hogy nem is jut idejük ehhez hasonló dolgokon gondolkodni.

Összehasonlítani a saját életed másokéval

Nincs abban semmi rossz, ha időnként végiggondolod az elért céljaidat – és persze a jövőbelieket is – azáltal, hogy összeméred a helyzeted másokéval.

Azonban mindig fontos észben tartanod, hogy az életed rengeteg aprócska részletből áll össze, amelyeknek köszönhetően lehetetlen (és értelmetlen) az összehasonlítás: a végeredmény ugyanis sosem lehetne ugyanaz.

Ne higgy el mindent a Facebook fotóknak és kiírásoknak, hiszen a látszat néha csal – inkább jusson eszedbe az, hogy sokan épp a te életedet tekintik példaértékűnek.

Filmekkel és sorozatokkal elkerülni a problémákat

Biztosan veled is előfordult már, hogy rengeteg feladatot kellett volna elintézned (ez lehet munka, vagy akár tanulás egy vizsgára), így inkább elmenekültél a problémák elől egy film segítségével.

Persze időnként mindenkivel megesik, de hosszabb távon ez nem oldja meg a gondjaidat, ellenben még inkább növeli a stresszt.

Próbáld meg minél hamarabb letudni a feladataidat, és meglátod, sokkal jobb kedvvel ülsz le a kanapéra egy sorozat-maraton kedvéért.

Nem adni magadnak szünetet

Időnként előfordul, hogy szívesen lemondanád az összes programodat, mert nincs kedved kimozdulni otthonról.

Máskor azért szeretnéd inkább kihagyni őket, mert érzelmileg és mentálisan is teljesen kimerültél.

Fontos, hogy megtanuld a különbséget a kettő között: ha tényleg úgy érzed, hogy nincs erőd valamihez, inkább mondj nemet – időnként mindenkinek kijár egy kis pihenés!

Forrás: bien.hu

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek