OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Télen mi lehetne annál jobb, mint kényelmesen bevackolni magunkat egy fotelbe egy csésze teát kortyolgatva, miközben egy izgalmas könyvet olvasunk. A gyógyteáknak nem csupán az ízük kellemes, de sok pozitív hatással is rendelkeznek, vagyis jótékonyan hatnak az egészségünkre. Téli estékre ajánljuk az alábbi 5 gyógyteát, amelyek segítenek ellazulni és egészségvédő hatásokkal is rendelkeznek.

Hibiszkusztea

A hibiszkusztea fogyasztásának számos előnye van. Csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, de fogyasztható emésztési zavarok esetén is, sőt a rákos betegségekkel szemben is néminemű védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

A hibiszkusz rendkívül gazdag ásványi anyagokban, C-vitaminban és antioxidánsokban, melyek nemcsak a magas vérnyomás, hanem a szorongás kezelésében is a segítségünkre lehetnek. Ha stresszes életet élünk, akkor esténként érdemes egy csésze langyos hibiszkuszteát elkortyolgatni.

Télen mit is ihatnánk rendszeresen, mint egy-egy csésze csipkebogyóteát?

Ennek a különleges ízű teának a rendszeres fogyasztása azoknak is javasolható, akik szervezetében magas a gyulladás szintje, hiszen ez a gyógynövény csökkentheti, sőt meg is szüntetheti a gyulladást.

Mivel a csipkebogyó rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, így a megfázásos, influenzás időszakban megelőzésként is szinte kötelező lenne fogyasztani. A gyógynövényt gyomorgondok esetén is alkalmazhatjuk. Ihatjuk akkor is, ha hasmenésünk van, de székrekedés esetén is bátran fordulhatunk hozzá.

Zsályatea

A zsályatea is oldja a szorongást. Nem véletlen, hogy agyi rendellenességek esetén is javasolt a fogyasztása, hiszen rákellenes hatásokkal is rendelkezik, illetve hozzájárul a test méregtelenítéséhez, sőt még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

Bíbor kasvirág tea

Megfázás ellen és megfázás ideje alatt az echinacea, azaz a bíbor kasvirág teájára is számíthatunk. Antioxidánsai védelmet jelenthetnek számunkra a betegségeket okozó vírusok és baktériumok leküzdésében, de ha mégis betegek leszünk, akkor az időtartama jelentősen lerövidülhet. A bíbor kasvirágról köztudott, hogy erősíti az immunrendszert és javítja az immunfunkciókat.

A közkedvelt rooibos tea

A rooibos tea csökkenti a szervezetben kialakult gyulladást. Ez a gyógytea jót tesz a bőrnek, megakadályozza a gyulladás kialakulását, valamint hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez és lassítja az öregedési folyamatokat.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts