Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Akár a saját otthonunkban is részünk lehet kényeztető testkezelésben, amely a lelkünkkel is csodákat képes tenni. Készíthetünk saját masszázsolajat, de házi készítésű jázminvízzel is kényeztethetjük magunkat. Az egzotikus gyógynövények, mint a fahéj, a bazsalikom, a jázmin, a gyömbér vagy a menta nemcsak étkezésre szolgálnak, de házi csodaszereket is készíthetünk belőlük.

Masszázsolajat fahéj és bazsalikom hozzáadásával is gyárthatunk. Ez a kettős egy igazi serkentőszer, amelyek energiát biztosítanak a testnek és tiszta, kristályos gondolatokkal töltenek fel bennünket. A bazsalikom felfrissít, míg a fahéj fájdalmat csillapít és gyulladást csökkent.

Egzotikus fahéjas-bazsalikomos masszázsolaj hozzávalói:

  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • ¼ teáskanálnyi fahéj
  • 1 evőkanál szárított narancshéj
  • ½ csésze jojoba- vagy szőlőmagolaj

Elkészítése:

Helyezze az összetevőket egy serpenyőbe, majd óvatosan melegítse fel azokat. Alacsony lángon melegítse a masszázsolajat, vigyázva, nehogy megégjen. Hagyja kihűlni, majd öntse át egy tiszta, steril üvegbe. Használat előtt hagyja állni legalább egy hétig. Tárolja hűtőszekrényben. Ha fel szeretne frissülni, vagy fájdalmat szeretne csillapítani, öntsön egy keveset a fájdalmas testrészre és masszírozza azt a bőrébe. A fürdővízéhez is önthet egy keveset.

Néhány gyümölcs, zöldség és egyéb, konyhában található anyag is segíthet, ha fel szeretnénk kicsit frissülni.

Az avokádó egy tápanyagokban rendkívül gazdag, tápláló és hidratáló gyümölcs, amely remekül kondicionálja a száraz és törékeny hajat, illetve csodákat művel a száraz bőrrel. Készítsen belőle arcpakolást, hogy arcbőre felfrissüljön és fiatalos maradjon.

A banán káliumban és C-vitaminban gazdag és természetes hidratálóként alkalmazható. Az összetört banánt hajpakolásként is használhatjuk.

A kávéból csepegtethetünk néhány cseppet a testápolókhoz, hiszen ily módon is fokozza a vérkeringést és magas koffeintartalma eredményesen harcol a kialakult narancsbőr ellen. Ha a haját szeretné kicsit sötétíteni, a kávés hajöblítést mindenképpen próbálja ki.

Az enzimekben gazdag papaya egy trópusi gyümölcs, amely remekül hidratálja a bőrt. Ha egy kevés, villával összetört papayát a sarkára, a térdére és a könyökére helyez, a száraz, repedezett bőrnek egy idő után nyoma sem lesz.

Az édesburgonya Közép-Amerikában őshonos és remek hidratáló. Reszeljen le egy kevés édesburgonyát és önmagában használja arcpakolásként, cukorral összekeverve pedig bőrradírként.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts