OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Amikor a szívedből nevetsz, akkor az nem csak a közérzeteden javít sokat, hanem jót tesz az egészségi állapotodnak, nem mellékesen fájdalomcsillapító hatása is van.

6 ok, amiért érdemes olyan helyzetekbe keveredned, ahol sokat lehet nevetni.

1. A nevetés felér egy jó lelki terápiával

Több kutatás szerint a nevetés a legjobb lélekerősítő, amely a testre is remek hatással van. Emellett, ha valakivel nevetsz, akkor az kapcsolaterősítő hatása bír.

2. Nevetés-terápiától boldogabb és sikeresebb leszel

A híres író, Norman Cousins úgy tartotta, hogy a hosszú, sikeres és boldog élet titka a nevetésben rejlik. Az írónál súlyos betegséget állapítottak meg a hatvanas években, de úgy döntött, hogy a nevetés és a pozitív gondolatok révén meggyógyítja önmagát, ezért minden nap legalább 10 percig nevetett, jól érezte magát, filmkomédiákat nézett, és ez hatott is, hiszen kigyógyult a betegségéből.

3. A nevetés csökkenti a megbetegedés esélyét

A szakemberek bebizonyították, hogy a nevetés hatására csökken a szervezetben a kortizol nevű stresszhormon, így kisebb az esélye annak, hogy valamilyen pszichés, vagy abból adódó testi betegség alakuljon ki.

4. A nevetés enyhíti a kellemetlen tüneteket

Heti egy óra nevetés-terápia, amely még párosul légzésgyakorlattal, nyújtásokkal, meditációval, enyhíti például a vesebetegség okozta tüneteket. Emellett a nevetés a Parkinson-kórban szenvedők életét is megkönnyítette.

5. Jót tesz a memóriának

A nevetés jót tesz a memóriának, emellett azok, akik sokat nevetnek kevésbé lesznek depressziósak.

6. A nevetésnek nincs káros mellékhatása

A nevetés sokkal jobb, mint egy antidepresszáns gyógyszer, mert úgy okoz jókedvet, vidám közérzetet, hogy nem kell mellékhatásokkal számolnod, mivel 100 százalékosan természetes kedélyjavítóról van szó.

Forrás: 9am.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts