Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Aki nem ismerné, a Mudra terminus gyógyító és szertartásos kézmozdulatokat jelent, melyeket leginkább a buddhizmus tanaiban alkalmaznak.

8 kéztartás, melyek gyógyító ereje észrevétlenül hozzák helyre a szervezet problémáit!

A Mudra ugyanolyan hatásos bír lenni, mint a jóga, vagy az akupunktúra, csak az iméntiekkel ellentétben ez nem annyira közismert. A Mudra lényege abban rejlik, hogy különböző kéztartások által a test különböző területeit stimuláljuk és töltjük fel energiával.

A kézmozdulatok elsajátítása egyszerű, mutatjuk is a legismertebbeket. Alkalmazzuk őket minden nap, legalább 10 percet.

1. Vaayu Mudra

Ezen kéztartás a levegő elemet hozza mozgásba, így leginkább azoknak javallott, akik kissé összezavart elmével gondolkodnak, de szeretnének úrrá lenni rajta. Ha hiperaktív, vagy esetleg agresszív vagy, akkor ez a Mudra segíthet.

2. Gyan Mudra

Erről a kéztartásról úgy vélik, hogy serkenti a kreatív gondolkodást, elűzi a levertséget és lelkesedéssel tölt el.

3. Jal Shaamak Mudra

Ez a kéztartás a víz elem jelenlétét hivatott szabályozni, ezért kitűnő hatása lehet az olyan emberekre, akik rendkívül izzadósak, szemeik könnyen könnyesednek, vagy sokszor folyik az orruk.

4. Varun Mudra

Ez a Mudra csökkenti az ízületi fájdalmakat, görcsöket és az íngyulladást.

5. Surya Mudra

Felerősíti a tűz elemet és ezzel egyetemben gyengíti a föld elemet, így ideális lehet azok számára, akik pajzsmirigy gondokkal küzdenek.

6. Prithivi Mudra

Ez a kéztartás leginkább a fáradtság leküzdését segíti elő és gyógyítja az izmokat.

7. Shunya Mudra

Csökkenti a levegő elem intenzitását, így fülfájósoknak nagy segítséget nyújt.

8. Aklash Mudra

Ez a kéztartást enyhíti a félelmet, dühöt, aggodalmakat, ráadásul segít méregteleníteni a testet a lerakódott anyagcsere-hulladékoktól.

Ezek az egyszerű, ám nagy erővel bíró Mudrák segíthetnek karbantartani a szervezetünket. Mindenképpen érdemes kipróbálni őket, hiszen szinte bárhol csinálhatod, akár a buszon munkából hazafelé tartva.

Forrás: filantropikum.com

Életigenlők.hu

Similar Posts