Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az Aloe verát tekinthetjük szupertápláléknak is, hiszen számtalan csodás hatása ismeretes. Ezt a gyógynövényt nevezik még orvosi aloénak, nyugat-indiai aloénak és valódi aloénak. Az Aloe vera A-, C- és E-vitamint, illetve kalciumot, magnéziumot, cinket, szelént és krómot tartalmaz. Egyéb hatóanyagai a poliszacharidok, az aminosavak, az antioxidánsok, a lignin és az enzimek. A növényben található poliszacharidok kedvezően hatnak az agyra, az idegrendszerre, az ízületekre és a bőrre. Az immunrendszer megerősítésében is szerepet játszik, így szervezetünk védelmi vonala hatékonyan képes védekezni a vírusokkal, a gombákkal és a baktériumokkal szemben.

Az Aloe vera valóban egy csodanövény, hiszen megtámogatja a fogyókúrát, vagyis segít a súlytöbblet leadásában, de rendszeres edzéssel kombinálva még az izomépítésben is a segítségünkre lehet.

Ez a gyógynövény az emésztést is megtámogatja. Olyan betegségekkel képes felvenni a harcot, mint például az irritábilisbél-szindróma és a vastagbélgyulladás. A benne lévő poliszacharidok ugyanis az egész tápcsatornára nyugtató hatást gyakorolnak. Emellett a baktériumokat is elpusztítja, elősegíti a tápanyagok zavartalan felszívódását, illetve megnöveli a jótékony hatású baktériumok számát is.

Az Aloe vera csökkenti és akár meg is szüntetheti az emberi szervezetben kialakult gyulladásokat. A vércukorszint normalizálásában és a cukorbetegség tüneteinek enyhítésében is szerepet játszik. Két nagyon fontos antioxidáns a szervezetünk számára a C-és az E-vitamin. Ha emellett a két vitamin mellett Aloe verát is fogyasztunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ennek a két vitaminnak a szintje sokáig magas marad a szervezetünkben.

Ha valakinek magas a szervezetében a homociszteinszint, akkor különféle betegségekkel kell számolnia. Viszont ha elegendő mennyiségű B6-, B9- és B12-vitamin is van a szervezetében, akkor ennek a káros hatású homociszteinnek a szintje lecsökken. Márpedig az Aloe vera tartalmazza ezeket a vitaminokat.

Az Aloe vera amellett, hogy megszépíti a bőrt, jó hatással van az emésztőrendszer működésére, élénkíti a májat és normalizálja a vércukorszintet. Milyen bőrproblémákra lehet alkalmazni? Lábgombára, bőrfertőzésekre, égésekre, ekcémára, horzsolásokra, pattanásokra, pikkelysömörre, sebekre és rovarcsípésekre.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts