Az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak az egészségükre, és több szó esik az egészségmegőrzésről is. Az egészségmegőrzés nem misztikus és nem is bonyolult. A hagyományos kínai orvoslás négy egyszerű és könnyen alkalmazható elve magában foglalja az egészségmegőrzés alapelveit is.

A gyermeki szív

A gyermeki szív ártatlansága, boldogsága, egyszerűsége és problémamentessége megszabadít a fölösleges gondolatoktól, segít a pozitív életszemlélet és a nyitott kedélyvilág megőrzésében. Ez elemi alapja a betegségmegelőzésnek és az élettartam meghosszabbításának.

A hangya szokása

A hangya szokása azt jelenti, hogy ne legyen magányos és étkezzen lassan. A hangya gyakran kommunikál társaival.

Bár a hangyák nem képesek hang kiadására, csápjuk segítségével jól tudnak kommunikálni egymással. A hangya életét a változatosság jellemzi. Azt eszik, amit éppen találnak. Egyszerre keveset és lassan étkeznek, és életerejük nagyon erős. Egy fából nem lesz erdő, tartja a szólás. Az ember társas lény, és a magány kárt tesz az emberi testben. A gyakoribb szociális élet elűzheti gondjainkat.

A teknősbéka természete

A teknősbéka természetének megfelelően az ember harmonikusan él társai mellett, és nem gurul dühbe apróságok miatt. A teknősbéka a hosszú élet jelképe, ezért úgy tartják, hogy szerencsét hoz. Viselkedjünk úgy, mint a teknősbéka: ne vitatkozzunk mindenről, és határozottan reagáljunk a változásokra. A középkorúak számára az egészség és a család a legfontosabb, a vagyon és a hírnév mulandó. Tanácsos minél kevesebbet vitatkozni és törekedjünk a harmonikus lelki állapot fenntartására úgy, ahogy ezt a teknősbéka is teszi.

A majom viselkedése

A majom viselkedése szerint sportoljunk többet. A majom lételeme a mozgás. Tanuljunk a majom viselkedéséből, és minden testrészünk rugalmas és érzékeny marad. Elmélkedjünk és sportoljunk úgy, ahogy ezt a majom is teszi.

A fenti alapelvek betartásával nem fogunk problémaként tekinteni a korunkra, testünk és lelkünk megfiatalodik.

Forrás: hungarian.cri.cn

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek