A kávézás elválaszthatatlan része az életünknek, főleg reggel segít elindítani a napunkat. A legújabb kutatások szerint a kávé valóban elűzheti a fáradtságot, fokozhatja a koncentrációs és a problémamegoldó képességet is, azonban nem várhatjuk, hogy kreatívabbak legyünk tőle.

A koffein mint stimuláns

A koffein nem más, mint egy stimuláns, konkrétan pszichoaktív anyag. Először a véráramba kerül, majd az agyban fejti ki a pozitív hatásait. Már egy kávé elfogyasztását követően is hamar megtapasztalhatjuk az energiaszintünk nagyfokú emelkedését, de pozitív hatással van a mentális funkciónkra, fokozza az éberségünket, sőt még a hangulatunkat is javíthatja.

A koffein stimuláló hatása vitathatatlan. Ha például egy csésze kávé után megyünk el edzeni, jobb teljesítményt nyújtunk, mint nélküle. A koffein ugyanis megnöveli az adrenalinszintet, ami zsírsavat szabadít fel a zsírszövetekből, ez pedig jelentősen javíthatja a fizikai teljesítményt. A kutatások igazolták viszont, hogy a memória működésére nincs hatással, jó hír ugyanakkor, hogy fokozza a munkateljesítményt.

A kávé és a fogyás

A kávéról, pontosabban a koffeinről az is bebizonyosodott, hogy segít a zsírégetésben, illetve pozitívan hat az anyagcserére. Azonban a kutatók úgy találták, hogy ez a hatás csak azoknál a személyeknél érvényesül, akik nem rendszeresen fogyasztanak kávét.

A kávé és a tápanyagok

A kávé sok tápanyagban bővelkedik, hiszen megtalálható benne B2-, B3-, illetve B5-vitamin, emellett mangánt, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts