A csokoládé az aztékok „aranya”, már az illatától is jobb hangulatba kerülünk, az íze pedig gyerekkorunkat idézi fel és „boldogsághormonnal” árasztja el testünket. A nyári hőségben a legjobb, ha otthon készítjük és fogyasztjuk el ezt a mennyei desszertet.

Ha eddig úgy gondoltad, hogy a házi fagylaltok soha nem lesznek olyan finomak, mint a bolti változatok, esetleg az tartott vissza, hogy nem rendelkezel fagylaltgéppel, akkor jó hírem van: kevés összetevőből és egyszerűen a legfinomabb csokoládéfagylaltot készítheted el otthon. Íme, két kedvenc recept, a lehetőségek tárháza azonban végtelen, légy kreatív és kísérletezz! A legjobb, hogy az otthon készített fagylalt tiszta és egészséges összetevőkből áll, és ha figyelsz az alapanyagokra, akkor vegán módon is elkészítheted!

Vegán epres csokoládéfagylalt

Ez egy nagyon egyszerű, mégis kifinomult desszert, mely rengeteg finom íz harmóniájából áll össze.

Hozzávalók

4 dl kókusztej
15 dkg organikus tej- vagy étcsokoládé, érdemes a lehető legjobb minőségűt választani
10 dkg kókuszzsír
5 evőkanál agave szirup
8 szem friss, érett eper
1 vaníliarúd belseje kikaparva

Először forrald fel a kókusztejet, majd tedd bele a vaníliát és tedd félre 15 percre, hogy kihűljön. Ez után nincs más hátra, mint a maradék hozzávalókat belekeverni: az összetört csokoládét, az agave szirupot, az epret és a kókuszzsírt. Turmixgépben dolgozd össze, majd öntsd egy tálba és tedd a mélyhűtőbe 7-8 órára. Óránként keverj rajta egyet botmixerrel, hogy az állaga könnyű legyen és minél több légbuborék fagyjon bele. Amikor lejárt az idő, már tálalhatod is. Ha még csokisabbá tennéd, olvassz meg vízgőz felett egy kis étcsokoládét és csorgasd a fagylalt tetejére.

Mindenmentes csokoládéfagylalt

Hozzávalók

4 dl mandulatej
5 dkg nyírfacukor
1 kávéskanál vaníliakivonat vaníliarúdból
7 dkg kókuszzsír
1,5 dkg jó minőségű bio kakaópor
1,5 dkg kukoricakeményítő

Egy tálban melegítsük a mandulatej felét a nyírfacukorral, a kókuszzsírral és a kakaóval. Fontos, hogy nem szabad felforralni! Eközben egy másik tálban a maradék mandulatejet keverjük el a keményítővel csomómentesre, majd öntsük hozzá a forró kakaós mandulatejhez. Melegítsük vissza, hogy szinte forrjon, majd sűrű keverés mellett főzzük 5 percen át.

Hagyjuk kihűlni és töltsük fagylaltos dobozva, ezután mehet is a mélyhűtőbe, ahol fél óránként botmixerrel vagy habverővel keverjük át. 4-5 óra múlva, ha elérte a megfelelő állagot, akkor már fogyaszthatjuk is. Csokoládéreszelékkel vagy gyümölcsdarabokkal is feldobhatjuk!

Forrás: manna.hu

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek