Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A parodontális betegségek és a vérző fogíny elég zavaró tud lenni, ráadásul ezek a problémák súlyosabb egészségügyi gondokhoz is vezethetnek. A fogágybetegségek csontvesztést is okozhatnak az állkapocsban, amely azt mutatja, hogy túl sok a baktérium a szájüregben. Ez azonban még nem minden.

A parodontális betegségek, a baktériumok és az ezzel járó gyulladások előfutárai lehetnek a szívbetegségnek, a cukorbetegségnek, a légzési problémáknak és még a rákos megbetegedéseknek is. A parodontális megbetegedés csontritkulással is együtt járhat.

Szerencsére vannak természetes megoldások a vérzésre, a fogágybetegségekre és a csontvesztésre. A C-vitamin nélkülözhetetlen az íny és a szövetek egészségének megőrzése miatt, hiszen a C-vitamin értékes flavonoidokkal van tele. A kvercetinnel együtt elősegíti az íny egészségének megőrzését és szinergikusan működnek együtt a gyulladás csökkentésében. Flavonoid kvercetin bőven található a zöldségekben és a gyümölcsökben, különösen a bogyós gyümölcsök bővelkednek benne. Ez a vegyület egy természetes gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A kvcercetin és a C-vitamin együttese nagyon hatékony a kialakult gyulladás ellen

Egy vizsgálatban külön-külön és együttesen is vizsgálták a C-vitamin és a kvercetin hatását a fogágybetegségekre. A résztvevők számára nyolc héten át tartott a kutatás. Ebben az időszakban semmilyen más gyógyszert és egyéb kiegészítőt nem vettek magukhoz. Az eredmények meglepőek voltak. Mindhárom csoportban javulást mutatkozott, a legkevesebb azonban azokban a csoportokban, ahol vagy csak kvercetint, vagy csak C-vitamint kaptak a vizsgálatban résztvevők és a legtöbb javulást ott mértek, ahol e kettő kombinációját alkalmazták. A kutatók úgy vélik, hogy ez azért van, mert C-vitamin képes támogatni és regenerálni a kvercetint a szervezetben. Úgy tűnik, a C-vitamin növeli és fokozza a kvercetin antioxidáns tulajdonságait.

A koenzim-Q10 egy másik erős antioxidáns, amely segíthet a vérző íny, a parodontális csontvesztés, a parodontális betegségek és az azokból eredő egyéb betegségek megfékezésében. Valójában a koenzim-Q10 az összes szerv és szövet egészségéhez elengedhetetlen. Segít megakadályozni a sejtek szabad gyök okozta károsodását, miközben támogatja az energiatermelést. Azonban ahogy idősödünk, szervezetünk egyre kevésbé képes a koenzim-Q10 termelésére. Ennek az alacsony szintje azonban párhuzamba állítható a fogágybetegséggel. A koenzim-Q10-et bevihetjük szervezetünkbe kiegészítők formájában, de sokat tartalmaz belőle a brokkoli, a makréla, a szardínia és a spenót is.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts