Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A gránátalma nagyon sok egészségügyi előnnyel bír, így jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk. Az egyik előnyös tulajdonsága nem más, mint az emésztés javítása, hiszen nagyon sok rostot tartalmaz.

Értékes tápanyagokban gazdag

A gyümölcs értékes tápanyagokban is bővelkedik, mint például K- és C-vitamin, illetve folsav. A fogyókúránkat is aktívan támogathatja ez a gyümölcs, hiszen a rosttartalma ugyan magas, de a kalóriatartalma alacsony.

Antioxidáns bomba

A gránátalma antioxidáns vegyületekben is nagyon gazdag, melyeket élethosszabbítóknak is nevezhetünk. A vörösbor és a zöld tea is bővelkedik antioxidánsokban, de a gránátalma háromszor annyit tartalmaz, így valóban felturbózzuk az immunrendszerünket amennyiben beillesztjük az étrendünkbe ezt a csodás táplálékot.

Gyulladáscsökkentő hatású

Vizsgálatokat is végeztek a gránátalmával kapcsolatban. Megállapították, hogy ez a gyümölcs jelentősen csökkentheti a szervezetben a gyulladás szintjét. Ez azért is nagyon lényeges, mivel a szervezetben kialakuló gyulladás okozza az oxidatív stresszt, amely sok krónikus betegség okozója is lehet. Nem véletlen, hiszen sejtkárosító hatással bír, a gránátalma azonban sejtszinten képes csökkenteni a stresszt, így valóban nagyon sok betegségtől megóvhat bennünket.

Mivel a gránátalma gyulladást is csökkent és sok rostot is tartalmaz, így rendszeres fogyasztásával az emésztésünket is karban tarthatjuk.

Prosztatarák esetén segít a rákos sejtek pusztításában

A kutatók úgy vélik, hogy még daganatos betegségek esetén is hatásos lehet a gránátalma, ugyanis bebizonyosodott, hogy prosztatarák esetén segíthet a rákos sejtek elpusztításában, de más típusú rák megelőzésében is sokat segíthet ez a vörös gyümölcs.

Alzheimer-kór ellen kiváló

Mivel valóban nagyon magas az antioxidáns-tartalma, így nagyon hatásos lehet a memória-csökkenés elleni védelemben és az Alzheimer-kór kialakulása ellen.

Ízületi gyulladást is megelőzi

Mivel a gyümölcs blokkolja a szervezetben a gyulladást, így hozzájárulhat az ízületi gyulladás megelőzéséhez és a már kialakult betegség tüneteinek csökkentéséhez.

Védi a szívet

A gyümölcs másik fantasztikus tulajdonsága, hogy védi a szívet és az artériákat. A belőle kinyert lé fokozza a vér áramlását és megakadályozza, hogy az artériák megvastagodjanak és merevvé váljanak. Ez jelentősen lecsökkenti a plakkok képződését és a koleszterinszint emelkedését, ami pedig segítségünkre lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Vírus- és baktériumellenes hatású

A gránátalma nagy mennyiségben tartalmazza az antioxidáns C- és E-vitamint. Ezeknek is köszönhető, hogy a gyümölcsnek kiemelkedő a vírus- és baktériumellenes hatása.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

 

Similar Posts