Manapság már az urológusok is előírják a limonádé rendszeres fogyasztását, amely a vesekövek egyik természetes gyógymódja lehet. A citromsavban gazdag limonádé ugyanis nagyon hatékonyan hat a vesekövek megelőzésére vagy azok kezelésére.

A vesekő tünetei lehetnek az émelygés, a hányás, a fájdalom, a vér megjelenése a vizeletben. Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy a láz jelenléte valószínűleg fertőzésre utal, amely életveszélyes is lehet.

A vesekövet tapasztaló, vagy arra hajlamosak számára az orvos általában kálium-citrátot ír fel kiegészítő formájában. Azonban a citrom és a citromlé a legmagasabb koncentrációban tartalmaz citrátot, így a limonádés terápia egy kiváló alternatíva.

A limonádéivás mellett azonban nagyon fontos még a tiszta ivóvíz fogyasztása is, hiszen ez rendkívül pozitív hatást fejt ki a vesékre. Az orvosok naponta legalább 1,5-2 liter folyadék fogyasztást javasolnak a vesekövek kialakulásának csökkentése érdekében.

A citrátszintek helyreállítása kulcsfontosságú a vesekövek problémájának kezelésére, és a limonádé mint természetes forrás hatékonyan kezelheti a citráthiányt.

Aki hajlamos a vesekövek kialakulására, fontos, hogy csökkentse a sóbevitelt és változtassa meg az étrendjét a vesekövek elkerülése érdekében. A limonádéterápia víz és citromlé keverékét tartalmazza. Limonádé készítésekor ½ csésze citromléhez 7 csésze vizet adjon. Kis mennyiségű természetes édesítőszer, mint méz vagy stevia hozzáadható a limonádéhoz.

A limonádéterápia gyakran rendkívül hatékony a vesekövekkel szenvedő betegek számára, azonban fontos, hogy a táplálékot is módosítsák, hogy csökkenteni tudják a vesekövek kialakulásának esélyét. Például az is fontos, hogy vesekőre hajlamos személyek elkerüljék a sós és feldolgozott termékek, húsételek fogyasztását.

Nyilvánvaló, hogy a táplálkozás nélkülözhetetlen eleme a vesekövek elkerülésének. Vannak olyan táplálékok, amelyek nagyon hasznosak a vese számára. Az egyik ilyen a zeller, amelyből tea is készíthető. A zellertea is nagyon alkalmas a vesekövek megelőzésére.

Az alma is segíthet a vesekövek megakadályozásában a magas rosttartalma miatt, amely nagyszerűen alkalmas az emésztőrendszerben felhalmozódó hulladéktermékek eltávolítására.

A szent bazsalikomból is készíthető tea, amely a vesekő okozta fájdalmat tudja hatékonyan enyhíteni.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts