A rendszeres vízivás elősegíti a fogyást, szebb lesz tőle a bőrünk és még az egészségünknek is jót teszünk vele. Testünk minden egyes sejtjének szüksége van vízre, hogy megfelelően legyen képes működni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire létfontosságú a víz.

Egy ember csak napokig képes életben maradni víz nélkül, hiszen minden testi funkciónak szüksége van vízre. Ha a szervezete nem kap elegendő vizet, akkor dehidratálttá válik. Ha dehidratált lesz, akkor nem tud megfelelően koncentrálni és a szervezete sem tud a felgyülemlett méreganyagoktól megszabadulni. A vízhiány fogékonnyá teheti a betegségekre, öregít és még súlygyarapodást is okozhat.

A víznek tehát számtalan előnye van. Most ezek közül olvashat néhányat. Mint említettem, a víz segítséget nyújt a fogyásban. Tanulmányok igazolják, hogy víz növeli az anyagcserét és elősegíti a zsírégetés folyamatát. Csökkenti a puffadást, és ha minden étkezés előtt megiszik egy pohár vizet, akkor még ráadásul kevesebbet is fog enni.

Ha fizikai aktivitás során nem iszik elegendő vizet, akkor sokkal rosszabb lesz a teljesítménye.

Kutatások igazolják, hogy már az enyhe dehidratáció is rossz hatással van a memóriára és a vízhiány akár még szorongást is okozhat. A folyadékvesztés negatív irányba befolyásolja a hangulatot és még fejfájást is okozhat. A víz azonban segít megakadályozni és kezelni a fejfájást.

A vízfogyasztás segít megakadályozni a székrekedést. Sok ember szenved székrekedéstől. Ennek oka lehet a stressz, a rossz étrend, de a gyógyszerszedés és a kevés vízfogyasztás is oka lehet ennek a problémának.

Az ivóvíz segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből. A rendszeres folyadékbevitel növeli a vizelet mennyiségét, segíti a toxinok kiürülését és elősegíti a normál veseműködést.

Ha nem iszik elegendő vizet, akkor a bőre vízhiányossá, szárazzá és ráncossá válhat. Viszont ha odafigyel szervezete folyadékszükségletének kielégítésére, akkor a bőre varázslatosan szép és bársonyos tapintású lesz.

A víz segít szabályozni a test belső hőmérsékletét és ezen keresztül elősegíti az izzadást is. Ha nem iszik eleget, akkor a szervezete hőt termel a metabolikus folyamatok révén, és nem tud elegendő verejtéket termelni, így a teste „túlfűtötté” válhat. Ez enyhébb esetben kipiruláshoz, súlyosabb esetben pedig hőgutához vezethet.

Az ivóvíz eredményesen harcol a rossz lehelet ellen. A száraz szájban jobban el tudnak szaporodni a baktériumok, amelyek kellemetlen leheletet okoznak.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts