Tanulmányok szerint az avokádóolaj előnyei magukba foglalják a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, a magas trigliceridszint és az elhízás megelőzését. Az avokádóolaj Franciaországban megkapta a vényköteles gyógyszer státuszát, mert bizonyítottan képes ellenállni az ízületi gyulladás negatív hatásainak.

Az avokádó gyümölcse zöldes-sárgás színnel és vajas konzisztenciával rendelkezik, mindemellett nagyon gazdag és zamatos ízvilága van. Az avokádó gazdag tiaminban, riboflavinban és A-vitaminban. Az avokádó egyedülállóan magas egészséges zsírokban. Az avokádóból származó finomítatlan olaj tipikusan zöld színű, gazdag zsíros illattal. Ha finomítják az olajat, akkor sárgás színű és kevésbé erős illatú.

Az avokádóolaj elegáns választás, amennyiben természetes módon kívánja csökkenteni a vérnyomását, vagy fenn szeretné tartani az egészséges vérnyomást. Az olajban található egyszeresen telítetlen zsírok jótékony hatással vannak a vérnyomásra és a szív egészségére is.

Az ízületi gyulladás olyan betegség, amely duzzanatot és fájdalmat okoz az ízületekben. Az ízületi gyulladás általában a térdben, a csípőben és a kezekben jelentkezik. A reumás ízületi gyulladást autoimmun megbetegedés okozza, ahol a fehérvérsejtek ténylegesen elpusztítják a porcokat. Az avokádóolaj gyulladáscsökkentő és stimuláló hatást gyakorol a kötőszövet molekuláira.

Az avokádóolaj egy koleszterinszint-csökkentő táplálék, mert magas egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek kedvező hatást gyakorolnak a szívre. Az olajsav – hasonlóan az omega-9 zsírsavhoz – csökkenteni tudja a szívbetegség kockázatát a magas sűrűségű lipoprotein, a szervezet jó koleszterinszintjének emelése révén.

Epidemiológiai bizonyítékok vannak arra nézve, hogy az étrendi egyszeresen telítetlen zsírsavak kedvezően hatnak a szívkoszorúér-betegség megelőzésére. Az ellenőrzött klinikai vizsgálatokból származó bizonyítékok azt mutatták, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavak kedvezően befolyásolják a szívkoszorúér-betegség számos kockázati tényezőjét, beleértve a koleszterin- és a trigliceridszinteket, és a vérrögképződéssel összefüggő tényezőket, az in vitro LDL oxidatív érzékenységet és az inzulinérzékenységet.

Egy tanulmány megállapította, hogy az avokádóolaj salátához való hozzáadása növelte az alfa-karotin, a béta-karotin és a lutein felszívódását. Az étrendi karotinoidok jelentős egészségügyi előnyökkel járnak az emberi szervezet számára, különösen a rákos megbetegedések megelőzése szempontjából.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
A méhek világnapja – május 20.

Napi életigenlés

Így hatnak a gyógyító gombák

Close