afrikai harcsa
Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Finom, és egészséges. Talán így lehetne röviden jellemezni ezt az ételkülönlegességet, melyet Jenei Tamás készít és mutat be.

Hozzávalók:

50 dkg afrikai harcsafilé

A salátához:

30dkg kuszkusz

3 gr só

3cl repceolaj

ízlés szerint egész feketebors

 1 csomag hónapos retek

 10 dkg friss spenót

 1 csomag újhagyma

8 db spárga

A borsó püréhez:

40 dkg friss/fagyasztott zöldborsó

 2 gr só

 ízlés szerint egész feketebors

 5 dkg teavaj

1 csomag friss menta

 1 csomag petrezselyemzöld

1 dl 2,8%-os tej

Elkészítés

A harcsafilét sózzuk, majd örölt bos és őrölt ánizskapormag keverékével ízesítjük.

Serpenyőben repceolajat hevítünk, majd a hal mindkét oldalát megsütjük.

A salátához leforrázzuk a kuszkuszt. Felforralunk a kuszkusz mennyiségének megfelelő vizet.

Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a kuszkuszra öntjük, lefedve félretesszük. A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk. Miután a kuszkusz kihült, ujjainkkal szétmorzsoljuk, hozzákeverjük a zöldségeket, borsozzuk és hidegen tálaljuk.

A borsó püréhez a zöldborsót felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.

Ekkor a lehető legjobban összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a káckára vágott hideg vajat.

A zöldfűszereket apróra vágjuk és a kész püréhez keverjük.

eletigenlok.hu

Similar Posts