Finom, és egészséges. Talán így lehetne röviden jellemezni ezt az ételkülönlegességet, melyet Jenei Tamás készít és mutat be.
Hozzávalók:
50 dkg afrikai harcsafilé
A salátához:
30dkg kuszkusz
3 gr só
3cl repceolaj
ízlés szerint egész feketebors
1 csomag hónapos retek
10 dkg friss spenót
1 csomag újhagyma
8 db spárga
A borsó püréhez:
40 dkg friss/fagyasztott zöldborsó
2 gr só
ízlés szerint egész feketebors
5 dkg teavaj
1 csomag friss menta
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl 2,8%-os tej
Elkészítés
A harcsafilét sózzuk, majd örölt bos és őrölt ánizskapormag keverékével ízesítjük.
Serpenyőben repceolajat hevítünk, majd a hal mindkét oldalát megsütjük.
A salátához leforrázzuk a kuszkuszt. Felforralunk a kuszkusz mennyiségének megfelelő vizet.
Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a kuszkuszra öntjük, lefedve félretesszük. A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk. Miután a kuszkusz kihült, ujjainkkal szétmorzsoljuk, hozzákeverjük a zöldségeket, borsozzuk és hidegen tálaljuk.
A borsó püréhez a zöldborsót felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ekkor a lehető legjobban összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a káckára vágott hideg vajat.
A zöldfűszereket apróra vágjuk és a kész püréhez keverjük.