OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az öregedés elkerülhetetlen. Ez magába foglalja a fizikai, a pszichológiai, a szellemi és a társadalmi változásokat is. A ritkuló hajat, a ráncos bőrt, a különféle betegségeket nem mindig lehet elkerülni, de az öregedési folyamatokat lehet lassítani, például természetes módszerekkel és ájurvédikus gyógynövényekkel.

Az ájurvéda olyan gyógynövényeket javasol, amelyek segítenek csökkenteni az öregedés tüneteit, mégpedig a test sejtjeinek regenerálásával. A legtöbb gyógynövény antioxidánsokkal van töltve, amelyek gátolják a sejtkárosító szabad gyökök növekedését a szervezetben.

A brahmi erősíti a memóriát és ez a gyógynövény frissítőleg hat az agy működésére.

A kurkumában lévő vegyület, vagyis a kurkumin bizonyítottan erős öregedésgátló hatással rendelkezik. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai és antioxidánsai segítik megelőzni a különféle betegségeket.

A ginszeng sok olyan fitokemikáliát tartalmaz, amelyek segítik a bőr anyagcseréjét és aktiválódását. Ezek a fitokemikáliák is segítenek megszabadulni a szabad gyököktől, amelyek könnyen felhalmozódhatnak, ha a bőr állandó szennyeződésnek és napfénynek, pontosabban magas UV-sugárzásnak van kitéve.

A Gotu kola antioxidáns hatású flavonoidokban gazdag, amelyek segítenek megóvni a bőrt és a testet a gyors öregedéstől.

Az ashwaganda segít a gyors sejtregenerációban és megfiatalításban, ez pedig segít az öregedés jeleinek a késleltetésében, különösen a bőrön.

Az áfonya szintén gazdag antioxidánsokban. A kutatások azt mutatják, hogy az áfonya hihetetlen védelmet nyújt az öregedés korai jeleivel szemben, beleértve például a ráncokat. Az áfonya elősegíti az egészséges látást, ez különösen előnyös azok számára, akik makuladegenerációtól vagy szürkehályogtól szenvednek.

A fokhagyma nagyon hatásos a vírusokkal és a baktériumokkal szemben, illetve csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. A fokhagyma ezen kívül lassítja a memóriavesztés folyamatát.

A Gingko biloba segít az agy vérellátását növelni. Éppen ezért javasolják azoknak, akik demenciában vagy Alzheimer-kórban szenvednek. De ez a gyógynövény a megelőzésben is hasznos.

A mezei zsurló szilíciummal van töltve, amely szintje csökken a korral. A szilícium szerepet játszik az artériák, a bőr, a csontok, a porc és a kötőszövet egészségének megőrzésében. A csökkenő ásványi anyagot mezei zsurló rendszeres fogyasztásával pótolhatjuk.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts