OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

– Évekig fennálló megtévesztő fogalom törvényi szabályozással helyére került

Létezett egy orvos-szakmai körökben parázs indulatokat kiváltó szóösszetétel, egy oktatási intézmény ügyes ‘marketingfogásaként’ elterjesztett szókapcsolat. Eddig. Elkészült egy törvényjavaslat az aposztróf doktorokról és más kuruzslás vádját érintő kérdésben az Emberi Erőforrások Minisztériumában. A törvényjavaslatról Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkárt kérdeztük meg.

Az aposztróf doktorságot is megszüntető, mellette egyéb egészségügyi, természetgyógyászati kérdéseket szabályozó törvényjavaslat parlamenti előterjesztése megtörtént, 2020. január 1-től várható a törvény hatályba lépése.

Bízunk benne ez a törvény megnyugtatóan szabályozza majd az 1997-ben készült, 2015-ben módosított természetgyógyászok működésére vonatkozó jogszabályt, illetve elősegíti a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat hiteles ágainak egymáshoz közelítését is.

Kapcsolódó:

Az aposztróf doktorok kora lejárt – interjú Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkárral

Tanulnunk kell az összefogás művészetét – orvosok és természetgyógyászok az integratív medicináért – interjú Daróczi Zoltán MIMSZ főtitkárral

Együtt tanácskoztak – egy kongresszuson a hagyományos és a komplementer gyógyászat szakemberei

Kézfogás orvosok és természetgyógyászok között – megalakult a MIMSZ

eletigenlok.hu

Similar Posts