OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A Brazíliában őshonos acai bogyó gazdag forrása az antioxidánsoknak. A gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostokat, kalciumot, vasat, olajsavat, palmitinsavat, linolénsavat és fitoszterolokat.

Ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag

Az acai bogyó olyan aktív tápanyagokat, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hatékonyak lehetnek számos betegség megelőzésében és kezelésben. Eredményes lehet akár magas vérnyomás, szexuális diszfunkció, ízületi gyulladás, vérszegénység, érelmeszesedés, cukorbetegség, fertőzések, elhízás, bőrbetegségek, illetve olyan szembetegség, mint például glaukóma megelőzésében is.

Bővelkedik antioxidánsokban

Az acai bogyó rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, amelyek nagyon hatékonyak a káros hatású szabad gyökök semlegesítésében. Antociánokat is bőven tartalmaz, amelyek megakadályozzák a koleszterin oxidációját és fenntartják a jó koleszterinszintet, ezzel hozzájárulnak az érelmeszesedés, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Rákellenes hatás

Az antociánok rákellenes hatással is rendelkeznek. Az acai bogyó előnyei közé tartozik többek között a méregtelenítő enzimek aktiválása, a rákos sejtek szaporodásának megakadályozása, elhalálozásuk beindítása, és ezzel a daganatok kialakulásának megelőzése.

Javítja az emésztőrendszer működését

Az acai bogyó szinte kisöpri a méreganyagokat a szervezetből. Mivel sok rostot tartalmaz, így segíti a hasznos tápanyagok felszívódását a bélrendszerben és ezzel javítja az emésztőrendszer egészséges működését. Ezen kívül aktiválja az olyan enzimek termelődését, amelyek csökkentik a szervezetben a gyulladásos folyamatok kialakulását.

Omega-3 zsírsav forrás

Ez a különleges gyümölcs gazdag forrása még az egészséges zsírsavaknak is, különösen omega-3 zsírsavakat tartalmaz nagyobb mennyiségben. Mivel javítják az anyagcsere-folyamatok hatékonyságát, nagyon hasznos szerepük lehet a zsírégetésben és az egészséges testsúly fenntartásában, illetve a fogyókúránkban.

Immunrendszer erősítő

Az acai bogyó javítja az energiaszintünket, erősíti az immunrendszerünket és elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését. További csodás hatása, hogy hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához és csökkenti a szervezetben a gyulladást.

FONTOS!

Az acai bogyó fogyasztása azonban nem javasolt mindenki számára. Főként akkor kell óvatosnak lenni, ha fájdalomcsillapító gyógyszert szedünk, illetve ha daganatos betegségben szenvedünk és kezeléséket kapunk, de egyes autoimmun betegség, például lupusz esetén sem javasolható a fogyasztása.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts