Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az avokádónak van egy másik, különös neve, ami így hangzik: aligátorkörte. Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs, amit csak ehetünk. Készíthetünk belőle salátát, de turmixitalnak is kiváló. Íze jól harmonizál a zöld leveles zöldségek ízével.

Az avokádó azért is nagyon egészséges, mert tele van értékes tápanyagokkal, emellett egészség zsírokat is bőségesen tartalmaz. A legutóbbi kutatások arra mutatnak rá, hogy rendszeres fogyasztása nagyon jót tesz a bélrendszer egészségével.

Vércukorszint szabályozó

De nagyon sok értékes rostot is tartalmaz, melyek könnyen eltelítenek és emellett szabályozzák a vércukorszintünket is. Az avokádó ezen kívül tele van egészséges tápanyagokkal, beleértve a szív egészségét biztosító egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Jó hatással van a koleszterin és a triglicerid szintjének alakulására is.

Vitamin- és tápanyagforrás

Ezeken kívül tartalmaz még E- és C-vitamint, valamint folsavat, magnéziumot, rezet és káliumot is. A zsírban gazdag avokádó segíti a zsírban oldódó tápanyagok jobb felszívódását. A magas káliumtartalma pedig hozzájárul a bélrendszer egészségének fenntartásához, de az emésztési funkciók javítását is támogatja – már csak emiatt is megéri rendszeresen fogyasztani.

A leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta kiváló forrásai a rostoknak, valamint az olyan tápanyagoknak, mint a folsav, a C-, a K- és az A-vitamin. A kutatások azt mutatják, hogy a zöld leveles zöldségek olyan tápanyagot tartalmaznak, amely segíti a jó bélbaktériumok elszaporodását. Ha rendszeresen fogyasztunk rostokban gazdag zöld leveles zöldségeket, akkor egy ideális bélmikrobiom alakulhat ki, így nem lesznek gondjaink az emésztésünkkel.

Az alacsony fruktóztartalmú gyümölcsök is nagyon hasznosak lehetnek, mivel köztudott, hogy a túl édes gyümölcsök is okozhatnak bélrendszeri problémákat, többek között haspuffadást és fokozott bélgázképződést. Azonban azok a gyümölcsök, amelyek kevesebb fruktózt tartalmaznak, egyáltalán nem okoznak hasonló problémákat. Ebbe a csoportba tartoznak a citrusfélék és a bogyós gyümölcsök. Javasolható még a banán rendszeres fogyasztása is, hiszen magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek, nem beszélve az inulintartalmáról, amely kedvez a jó baktériumok elszaporodásának.

Sokféle tápláló étel készíthető belőle

Az avokádó krémes állaga nagyon szerethetővé teszi, hiszen könnyű vele bánni a konyhában és sokféle finom és tápláló ételt készíthetünk belőle. Salátaként vagy turmixként felhasználva más zöldségeket vagy gyümölcsöket is adhatunk hozzá.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts