Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A természetes 100 %-os ananászlé egy csodálatos gyógyító, amely összetevőivel megnyugtatja a tartós köhögést, gyógyítja a torokfájást.

Az ananászlé olyan enzimeket tartalmaz, mely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és képes elpusztítani a vírusokat és a fertőzéseket.

Többféle köhögés, tüdőgyulladás és légúti fertőzések, vírusok, megbetegedések gyógyírekén szolgál. Olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert a megfázás és influenza tüneteivel szemben is.

2010-ben indiai kutatók tesztelték le az ananászlét tuberkulózis kezelésére. Azt találták, hogy az ananászlé mézzel, borssal és sóval keverve jól oldja a torokban lévő nyákot és egyben a tartós köhögést mérsékli. A betegek akár 5-ször gyorsabban gyógyultak ezzel a természetes módszerrel, mint a boltban kapható bármely köhögés elleni szirup alkalmazásával.

Egy csésze tartalmazza a napi szükséges C-vitamin bevitel közel 50 %-át, szabályozzák az anyagcserét és ellátják a szervezetet energiával.

Az ananász számos egészségügyi előnyét a benne lévő erős bromelain nevű enzimnek köszönheti, amely úgy működik, mint egy antioxidáns: csökkenti a gyulladást és a duzzanatot az arcüregekben, elpusztítja a baktériumokat és harcol a fertőzések ellen.

Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, mangánt, amely túlnyomórészt segíti a kötőszövetek és a csontok épségét.

A bromalain és C-vitamin mellett, az ananász jó forrása az A- vitaminnak is, mellette tartalmaz még tiamint, riboflavint, B6-vitamint, folsavat, pantoténsavat, magnéziumot, mangánt és káliumot, amelyek mind alapvető tápanyagok a test egészségben tartásához.

Ízületi gyulladásra is kiváló orvosságként szolgál, Németországban például rendszeresen írják elő az orvosok a kezelési folyamatok részeként.

Íme, az erőteljes és teljesen természetes köhögéscsillapító recept

Ha van gyümölcscentrifugád, akkor a legegyszerűbb, ha az ananászt saját magad centrifugálod ki. A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható ananászlé túl sok cukrot és hozzáadott aromát, és egyébként nagyon alacsony tényleges valódi gyümölcsöt tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 1 csésze ananászlé,
  • 1/4 csésze friss citromlé,
  • 1 darab gyömbér (kb 3 cm),
  • 1 evőkanál nyers méz,
  • csipet só,
  • 1/2 teáskanál cayenne bors.

Elkészítés:

Mixeld vagy gyümölcscentrifugáld össze az összetevőket! 1/4 csésze levet fogyassz akár 3-szor egy nap, és a köhögés vagy torokfájás rövid időn belül a múlté lesz. Az emésztés hatékonyságának javítása érdekében adj hozzá egy csipet kurkumát is!

Forrás: egeszsegter.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts