Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Krémes textúrájával és enyhe, természetes édességével a kókusztej fantasztikus ízvilággal rendelkezik. A kókusztej elősegíti az immunvédelem biztosítását és ezzel együtt a betegségmegelőzéshez járul hozzá. A kókusztejet a világ egyik legegészségesebb italának tartják.

A kókusztej laurinsavat tartalmaz, egy közepes lánchosszúságú zsírsavat, amelyet könnyedén felszív és feldolgoz, majd energiává alakít át a szervezet. Igaz, hogy a kókuszzsír elsősorban egy telített zsírsav, de a szakértők úgy gondolják, hogy ez nem az az ital, amely növelné a koleszterinszintet és szívkárosodást okozna. Sőt, az ellenkezőjét teszi, azaz csökkenti a koleszterinszintet, javítja a vérnyomást és megakadályozza a szívroham és a stroke kialakulását.

Mivel a kókusztej laktózmentes, jó lehetőség lehet a laktózérzékenyek számára. Ezt az italt még a vegánok és a növényi alapú étkezést előnyben részesítők is könnyedén be tudják illeszteni az étrendjükbe.

A kókuszdió a laurinsav egyik legjobb forrása, amely antibakteriális és vírusellenes hatással bír. Számos tanulmány szerint a laurinsav javítja a koleszterin szintjét, ezáltal támogatja a szív egészségét.

Mivel a kókuszdió olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek fontosak a véráramlás szabályozásához és a normál vérkeringéshez, ezért a kókusztej alkalmas a vérnyomás csökkentésére, a véredényeket flexibilissé, rugalmassá teszi és megszabadítja azokat a plakkoktól.

A kókusztejben található közepes láncú zsírsavak elősegítik a fizikai teljesítmény növekedését. A kókusztej olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek támogatják a fogyást és a méregtelenítést. A kókusztej hidratálja és elősegíti az emésztőszerv megfelelő működését, például segíti a veséket és a májat megfelelően működni, segít a zsírok metabolizálásában és a méreganyagok eltávolításában.

A jól hidratált emésztőrendszer fontos a székrekedés megelőzésében és kezelésében. A kókusztej a benne lévő elektrolitok és egészséges zsírok miatt javítja az egészségi állapotot és megelőzi az olyan betegségek kialakulását, mint az IBS.

Finomított cukor helyett használhatunk kókusztejet vagy kókuszcukrot ízesítésre, édesítésre. Ez különösen hasznos azoknak, akik ízületi gyulladástól szenvednek, mivel a cukor csak fokozza a gyulladásos folyamatokat.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts