Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A kínai kel nemcsak kevés kalóriát tartalmaz, hanem egy hatalmas tápanyagcsomagot is. A kínai kel a vitaminok és ásványi anyagok kiváló forrása, amelyek elősegítik a rákos megbetegedések megelőzését. Ez az egyik legjobb gyulladáscsökkentő zöldség, és az egészséges életmód egyik lényeges darabja. Enyhe, édes íze és ropogós textúrája nagyszerűen kiegészíti az ételeket.

A szabad gyökök pusztítást okoznak az emberi testben. A magas antioxidáns-tartalmú táplálékok – mint a kínai kel – nagyszerű munkát végeznek a betegségeket okozó molekulák leküzdésében. Már egy csészényi kínai kel fedezni tudja az A- és C-vitamin napi bevitelét. Mindkét vitamin kitűnő antioxidánsnak számít.

A kínai kel omega-3-mat és K-vitamint is tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a nem kívánt gyulladás kialakulásának a kockázatát. A gyulladás számos betegség gyökere és jelentős károkat okozhat, ha kezeletlenül marad. A kínai kel polifenolokban gazdag, amelyek szintén ellenségei a szervezetben kialakuló gyulladásnak.

A sárgarépa egy nagyon egészséges zöldség, amelynek rendszeres fogyasztása elősegíti a szem egészségének megtartását és javítását. De A-vitamin- és béta-karotin-tartalmánál fogva a kínai kel is nagy versenyző a sárgarépa mellett. A makuladegenerációt megelőzhetjük, ha rendszeresen fogyasztunk béta-karotint is tartalmazó táplálékokat, például kínai kelt.

Az A-vitamin segít megelőzni a fertőzést, nagyon hatékony a szürkehályog megelőzésében is, javítja a gyengénlátást és a száraz szembetegséget is eredményesen kezelni tudja.

A kínai kel tápanyag-összetétele elősegíti a csontok egészségét, ugyanis bőségesen tartalmaz vasat, kalciumot, foszfort, magnéziumot és csontképző K-vitamint is. A csontokban és a fogakban található elsődleges ásványi anyag a foszfor és a kalcium. A K-vitamin bizonyítottan növeli a csontsűrűséget és csökkenti a csonttörés kockázatát. A kínai kelben található ásványi anyagok és vitaminok kombinációja nagymértékben hozzájárul az egészséges csontokhoz és az izmok növekedéséhez.

A C-vitamin az élvonalban van mint hatékony immunerősítő. Ez egy erős antioxidáns. A kínai kel egy igazi C-vitamin-bomba, amelyet egész évben érdemes fogyasztani, ha szeretnék, hogy az immunrendszerünk az év minden napján erős maradjon.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts