OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A fekete tea az egyik legegészségesebb tea a világon, hasonlóan a zöld teához. Sokan kedvelik, és jól is teszik, ha rendszeresen fogyasztják, mivel pozitív hatással van az egészségünkre. A fekete tea olyan antioxidánsokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészségünk megőrzéséhez. Cikkünkből kiderül, mitől egészséges a fekete tea.

Cukorbetegség megelőzésére

Nemcsak hazánkban, hanem világszerte egyre többen szenvednek cukorbetegségben. Kutatások igazolják azonban, hogy a fekete tea rendszeres fogyasztásával megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. Ezt a hatást legfőképpen a gyógynövényben található katekinek hozzák létre.

Csökkenti a petefészekrák kialakulásának esélyét

A fekete teával kapcsolatban számtalan kutatást végeztek. Megállapították, hogy csökkentheti a petefészekrák kialakulásának kockázatát. A fekete teában található teaflavin nevű vegyület ugyanis megakadályozza a petefészek daganatos sejtjeinek növekedését és szaporodását.

Antioxidáns vegyületekben gazdag

A fekete tea nagyon gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek sokféle betegséggel szemben jelenthetnek védelmet. Sok olyan környezeti és egyéb tényező létezik, amelyek hatására elszaporodnak a szabad gyökök a szervezetben, roncsolják a sejteket és a szöveteket.

Mivel a szabad gyökök megzavarják a normál sejtműködést, így különféle, akár súlyos betegségek is kialakulhatnak. Ezt követően gyulladás keletkezik a szervezetben, ami pedig stresszt és komoly betegségeket indukálhat. Ha azonban rendszeresen fogyasztjuk a fekete teát, csökkenhet ezeknek a betegségeknek a kockázata.

Öregedésgátló

Az öregedés sok mindent hozhat magával, csökken a szervek teljesítőképessége és a működésükkel is gondok lehetnek. A csontjaink is öregszenek, csökken a sűrűségük és a tömegük, és ez akár csontritkuláshoz is vezethet. A fekete tea azonban pozitívan hat a csont sűrűségére, hiszen gazdag forrása a kalciumnak.

A szív egészségének védelmében

Mivel a fekete tea tele van értékes flavonoiddal, ezért jót tesz a szív egészségének is. Már napi egy csésze fekete tea elfogyasztása is csökkentheti a vesekő kialakulását, napi 3 csésze fekete tea pedig mérsékelheti a szívkoszorúér-betegség kockázatát.

Jót tesz a memóriának

A fekete tea L-teanint is tartalmaz, amely pozitív hatással van a kognitív funkciókra, azaz jót tesz a memóriának és a koncentrációnak egyaránt.

Természetesen csak a fekete teában bízni nem érdemes, lényeges, hogy gyökeresen megváltoztassuk az életmódunkat, hiszen ahogy csodapirulák, úgy csodanövények sincsenek, viszont rendszeres fogyasztásukkal sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

Similar Posts