Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az indiai egres tápanyagokban gazdag és nagyon jó hatással van az emberi egészségre. De miért olyan egészséges? Többek között azért, mert értékes fitokemikáliákat tartalmaz. Elősegíti a máj egészségét, csökkenti a koleszterinszintet. Rákellenes tulajdonságai vannak, jó hatással van a vércukorszintre. Megakadályozza a székrekedést és csökkenti a gyulladást, jót tesz a haj és a bőr egészségének, javítja az emésztést és támogatja a kognitív funkciót. Az indiai egres nagyon egészséges, mivel olyan hatékony antioxidánsokkal van teli, mint C- és E-vitamin.

Az indiai egres nagyon sok fitokemikáliát tartalmaz, ezek az antioxidáns hatásokkal rendelkező növényi vegyületek eredményesen veszik fel a harcot a káros szabad gyökökkel szemben. A szabad gyökök oxidatív károsodást okoznak és hozzájárulnak a krónikus betegségek kialakulásához.

A máj testünk egyik legfontosabb szerve. Segíti a méregtelenítést és olyan fehérjéket termel, amelyek fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésben. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy az egres segíthet a májműködés fokozásában és segít megvédeni ennek az alapvető szervnek az egészségét.

Amellett, hogy támogatja a máj egészségét, egyes tanulmányok azt írják, hogy az egres a szív egészségét is javítja. Csökkenti ugyanis a koleszterinszintet a vérben, megakadályozva a plakk kialakulását, ezzel pedig csökkenti a koszorúér-betegség kialakulását.

Az egresnek magas a rost- és az antioxidáns-tartalma, ezért képes fenntartani a normál vércukorszintet.

Az indiai egresnek természetes székletlazító hatása van, amely segít a bélmozgások ösztönzésében és ezáltal a székrekedés megelőzésében.

A krónikus gyulladás a legtöbb betegség gyökere, és olyan állapotok kialakulásához kapcsolódik, mint a rák, a cukorbetegség vagy a szívbetegség. Az indiai egres azonban hatékonyan képes lecsökkenteni a gyulladást.

Az egres gasztroprotektív hatást fejt ki és segítheti az emésztőrendszer hatékony működését, miközben megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Egy egérkísérlet során a tudósok arra jöttek rá, hogy az egerek indiaiegres-kivonattal történő kezelése megemelte az antioxidánsszinteket, ami memóriafejlődést okozott. Az antioxidáns hatás csökkentette az Alzheimer-kórral kapcsolatos enzim, az acetilkolin-észteráz szintjét.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts