Itt a bodzaszezon és egy jól bevált recept, ami tartósítószer nélkül készül, és garantáltan kibír több hetet anélkül, hogy megromlana.
Hozzávalók (12 adag)
- 30 db bodzavirág
- 2 db citrom
- 2 l langyos víz
- 500 ml víz
- 500 g cukor
- 10 g citromsav
Elkészítés
A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük. A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd langyos (kézmeleg) vízzel leöntjük. Annyi vizet kell ráönteni, hogy a virágokat elfedje. Minimum egy éjszakán át (de akár 3-4 napig is, annál intenzívebb lesz) lefedve áztatjuk a virágokat. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük. 500 ml vízből, valamint 500 g cukorból szirupot főzünk (aki édesebben szereti, növelheti a cukor arányát), megvárjuk amíg langyosra hűl és hozzákeverjük a bodzaléhez. Végül hozzáadjuk a citromsavat. Jól zárható üvegekbe töltjük.
*** *** *** ***
Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! Köszönjük!