OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A borsmenta különleges illatát a benne található mentol adja. De nemcsak az illata kellemes, nagyon sokféle egészségügyi panaszra is használhatjuk. A borsmenta-illóolaj az egyik legsokoldalúbb illóolaj a világon, hiszen számos problémára kínál megoldást, legyen szó emésztési zavarról, fejfájásról vagy éppen izomfájdalomról. Ismerkedjünk meg ezzel a természetes fájdalomcsillapítóval!

A borsmenta-illóolaj fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, így enyhítheti az izom- és ízületi fájdalmakat. A fibromyalgia nevű betegség esetén is kipróbálhatjuk, hiszen tanulmányok arról számoltak be, hogy ennél a betegségnél is nagyon jól csillapítja a fájdalmat. A gyógynövény hűsítő, élénkítő és görcsoldó hatással is rendelkezik, így fejfájás esetén is hasznunkra válik.

Hogyan használja?

Tegyen néhány cseppet egy vattakorongra és dörzsölje be vele a homlokát. Az is jó megoldás, ha a fürdővizéhez is ad néhány cseppet. Ha az egész teste fáj, mert fibromyalgiában szenved, akkor valamilyen hordozóolajjal keverje össze a borsmenta-illóolajat, majd ezzel masszíroztassa be magát.

Köptető hatású

A borsmenta-illóolaj köptető hatással is rendelkezik, így segít megnyitni a légutakat. Az illóolaj aromaterápiás hatása kiemelkedő, hiszen jótékonyan hat a bedugult orr melléküregeire és a torok fájdalmát is csillapítja.

Légúti betegségek enyhítésére

Ez az illóolaj számos betegségek esetén hozhat enyhülést: megfázás, köhögés, influenza, hörghurut, asztma és más légúti megbetegedések. Nem véletlenül ilyen sokoldalú hiszen antibakteriális, vírusellenes, antimikrobiális és antioxidáns hatással is rendelkezik. Ezért is nagyon hatékony a fertőzések megelőzésében és azok leküzdésében.

Segítség a beleknek

Amennyiben irritábilisbél-szindrómában szenved és szeretné ezt a betegséget valamilyen természetes gyógymóddal kezelni, akkor forduljon bizalommal a borsmenta-olajhoz, hiszen csökkenti a vastagbél görcseit, ellazítja a belek izmait és csökkenti a puffadást. A borsmenta olaját kapszulában érdemes fogyasztani, hiszen a fent említett pozitívumok mellet, a kapszula a has fájdalmát is megszünteti, de a hasmenés és székrekedés váltakozásától, illetve a sürgető székelési ingertől is segít bennünket megszabadítani.

Szájüregi baktériumok pusztítója

A borsmenta kellemes menta íze és illata kitűnő leheletfrissítőként is működhet hiszen az illóolaj elpusztítja a szájüregi baktériumokat, így csökkentve a fogszuvasodás és az ínysorvadás kialakulásának esélyét.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts