Vitaminbombával indul a Főzz velünk, reformul! gasztro-videó csatornánk. Sorozatunk első részében egy egészséges csírasalátát készít Jenei Tamás séf. Tartsatok velünk és reformkonyhánkkal!
Hozzávalók
20 dkg alma
20 dkg zeller
1 csapott mokkáskanál só
1 kiskanál méz
20 dkg csíra
4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó- vagy oliva vagy tökmagolaj
A tetejére: 5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés
Az almát megmossuk és héjastól apróra kockákra vágjuk.
A zellert meghámozzuk, megmossuk és vékony csíkokra szeleteljük.
Habverővel a citrom levét a sóval, mézzel összekeverjük.
Ezután apránként hozzáadjuk az olajat is, hogy segítségével az öntet a zöldségek felületére tapadjon, majd beleforgatjuk a zöldségeket és megszórjuk dióval.
Ötlet: ízlés szerint díszíthetjük 10 dkg kockákra vágott feta sajttal.
Elkészítési idő: 30 perc