A férfinak meg kell tanulnia szeretni, meg kell tanulnia, hogyan érheti el, hogy a szíve legyen az úr, miközben az elméje csak engedelmes szolga marad. A nő ezeket a tulajdonságokat mind hozza magával, csak épp a társadalom a gyengeség jeleinek tekinti.” – posztolta facebook oldalán Kovács Tibor Csaba csontkovács-szexuálterapeuta, aki csontkovács is, így mindkét szaktudásával a lelki-fizikai egyensúlyt segíti elő…


– Hogyan érheti el a férfi, hogy a szívével gondolkodjon, és egy nő miért nem hiszi el, hogy elegendő, ha nőként viselkedik? Tudod a titkot?

– Ez egyszerű, nincs benne titok. Át kell engedni az érzelmeit egy férfinak is, nem szabad szégyellni kimutatni, ha fáj valami vagy örül valaminek. Egy nőnek nagyon fontos lenne, hogy nő tudjon maradni, de az a baj ebben a rohanó másoknak megfelelő világban felcserélődtek a szerepek.

– A csontkovácstól sokan félnek… Sokan esküsznek rá. Mi a tapasztalatod minderről?

– A csontkovácsolás egy ősi kb. 5000 éves gyógyító terápia. Igen sokan félnek tőle, mert sajnos sok a hitetlen és kissé tudatlan ember, aki rosszat terjeszt erről a gyógyító formáról. De hála Istennek azért a fiatalok ma már jobban és hamarabb felkeresnek bennünket, talán mert sok a csalódás vagy kevesebb a gyógyulás más kezelési formákban. Azt tudni kell, ha a gerincünk rendben van, nagyon sok betegséget megelőzhetünk, hiszen az idegeken keresztül hatunk a szervekre

– A csontok állapota kihat a lelki állapotunkra is?

– Egyszer egy nagyon híres természetgyógyász, Béky László azt mondta nekem mikor vizsgáztam nála fülakupunktúrából, használjam a „pszicho manuálterapeuta” nevet. Hiszen ma már tudjuk, sőt az orvostudomány is elismeri, hogy minden betegségnek, fájdalomnak, tünetnek, lelki oka van. Először mindig a fizikai tünetet kell kezelni, hiszen egy fájdalommal elég nehéz lelki tanácsadás során beszélgetni.

– A csontropogtatás mellé miért választottad a szexuálterápiát?

Ez a tabunak számító terület mindig közel állt hozzám, már gyerekkoromban is rejtély volt miért szégyellik emberek, vagy éppen miért nem szégyellik. A nemiség mindenhol ott van az életünkben, sokan észre sem veszik, a nevünk, öltözködésünk, táplálkozásunk, sport- és, szakmaválasztás, de a viselkedésünk-neveltetésünk terén mindent szinte az befolyásol, hogy nők vagy férfiak vagyunk. A szexualitás az egy alapösztön, nem csak utód nemzésre „használjuk”, hanem az örömszerzés és feszültség levezetésre is. A mindennapi életünket és kapcsolatainkat is nagyban befolyásolja milyen a szexuális életünk, bár sokan azt hiszik ez intim dolog, de NEM.

– Úgy tudom sportolóknak is segíted a felkészülését. Milyen kezeléseket kell aktív sportolóknál bevetni?

– Sok sportolóval foglalkozom, focisták, birkózók, kosarasok vannak közöttük… náluk elsősorban masszázson keresztül izomlazítást végzek. Sokan nem tudják, hogy a feszes izmok elhúzzák a csigolyákat a helyükről, így jönnek létre az idegbecsípődések és ez okozza a fájdalmat. Sokszor a masszázs önmagában nem elég ezért kell a komplex gerinc-masszázs terápia.

– A hobbid a labdarúgás… mesélj el nevezetes meccsedet, amit vezettél?

– Igen a hobbim a labdarúgás, így lettem aztán játékvezető. Debrecenben vezettem sok mérkőzést ott kezdtem ezt a pályafutást, de vezettem Sopron-Rapid Wien, Petőháza-Fradi meccset, ami emlékezetes lesz Nyilasi Tibiéknek. A legutóbbi nagy meccs az Admira Wien-Felcsút 1-2 lett, ahol Orbán Viktor miniszterelnök úr részt vett és még viccelt is velem „azt hittem játékvezetőt küldenek” mondtam neki még egy ilyen beszólás és „piros lap”.

– Mi az életigenlésed?

– Úgy gondolom fontos a szeretet, az elfogadás a mások önzetlen segítsége. Sokat betegeskedtem gyerekkoromban talán ezért is választottam a „segítő szakmát”, hogy másokon tudjak segíteni.

A magas érzelmi intelligencia sármos

HA EGY FÉRFINAK MAGAS AZ EQ-JA…

1.) Képes felismerni, megnevezni és kezelni az érzelmeit
2.) Empatikus, képes beleérezni magát mások helyzetébe
3.) Konfliktus esetén is higgadt marad
4.) Megértéssel és kellő humorral kezeli a női hisztit
5.) Érdeklődő és nyitott az új dolgokra
6.) Tökéletes hallgatóság
7.) Szenvedélyes szerető
8.) Tisztában van önmagával, de sosem kérkedő
9.) A kudarc számára motiváció
10.) Ösztönzőleg hat másokra, az emberek jól érzik magukat a társaságában

Vajda Márta

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek