Ez aztán valóban gyors étel, nagyszerű például vacsorára, amikor nincs időd (kedved) bajlódni a főzéssel. Tálalhatunk mellé paradicsom csatnit, de akár szendvicsbe is kerülhet.

Hozzávalók:

– 1 nagyobb saláta cukkini
– 5 dkg csicseriborsó liszt
– fél kk sütőpor
– fél kk asafoetida (hing vagy ördögkenyér néven is ismert indiai hagymapótló)
– fél kk őrölt pirospaprika
– fél kk őrölt római kömény
– egy csipet őrölt feketebors
– 3/4 kk só
– 2-3 ek olaj.

Elkészítés:

A cukkininek levágjuk a végét, megmossuk és héjastól durvára reszeljük. Az összes többi hozzávalóval elkeverjük. Palacsintasütőben felmelegítjük az olajat, a tésztából kis halmokat teszünk, amiket aztán kanállal vékonyra formázunk. Kis lángon, lassan megsütjük mindkét oldalukat aranybarnára.

Forrás: vegavarazs.hu

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek