Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Köztudott, hogy a klasszikus vízmolekulát (H2O) egy oxigén- és két hidrogénatom alkotja, de a vízmolekulák egy része a hidrogén- és az oxigénatomok mellett nehézhidrogént, deutériumot is tartalmaz. A Preventa® csökkentett deutériumtartalmú ivóvizekben a deutériumot tartalmazó félnehézvíz- és nehézvíz-molekulákból (HDO és D2O) van 15-84%-kal kevesebb, mint természetes vizeinkben, ennek köszönhetően kémiai értelemben is a legtisztább, tökéletes összetételű ivóvizek. A Vetera-DDW-25® csökkentett deutériumtartalmú víz hatóanyagú állatgyógyászati készítmény szintén 84%-kal kevesebb, 25 ppm deutériumot tartalmaz.

A ’90-es évek óta ismert a természetben megtalálható deutérium biológiai szerepe, a deutériummegvonás sejtosztódást gátló hatása. Az eljárást az állatgyógyászatban már 1999 óta alkalmazzák, a törzskönyvezett Vetera-DDW-25® csökken­tett deutériumtartalmú készítmény minden eddiginél hatékonyabb és egyben kíméletesebb eszközt kínál a kisállatok dagana­tos betegségeinek kezelésére. Alkal­mazásával a kezdeti stádiumú rosszindulatú daganatok esetében 70-80%-os gyógyulási arány érhető el. Az emlődaganattal kezelt kisállatok 70% feletti arányban reagáltak jól a kezelésre, több mint 50%-uknál teljes gyógyulást sikerült elérni, hasonlóan kiemelkedő hatékonyságot tapasztaltak például végbéldaganatos kutyák és macskák kezelésekor. A készítmény hatékonynak bizonyult műtéttel együtt alkalmazva – ha a tumor operálható volt – vagy önálló kezelésként. A készítmény alkalmazásával a műtét teljesen kiváltható, vagy inoperábilis daganat esetében előzetes Vetera-DDW-25 kezelést követően a csökkent méretű tumorok nagyobb biztonsággal távolíthatók el. A klinikai eredmények alapján a deutériummegvonás csökkentheti a daganatos betegségek halálozási arányát, meghosszabbíthatja a betegek várható túlélését, az eljárás – az utókezelés részeként alkalmazva – jelentősen csökkenti a betegség kiújulásának kockázatát.

A legújabb tudományos eredmények szerint a deutériumcsökkentés természetes biokémiai folyamat, mely része a sejtek normál működésének, és fontos szerepe van az optimális sejtanyagcsere fenntartásában. Az élettani deutériumcsökkentés a sejtek energiaközpontjaiként működő, ép mitokondriumokban zajlik, és a zsírsavak oxidációján keresztül valósul meg. A mérések szerint az állati zsírok, növényi olajok alacsonyabb koncentrációban tartalmazzák a deutériumot, ez az oka annak, hogy a biológiai oxidáció során alacsonyabb deutériumtartalmú anyagcserevíz keletkezik, mint például a szénhidrátok elégetése során. A szénhidrátokban közel 150 ppm, míg a sertészsírban mindössze 118 ppm deutérium található. Ez a természetes, élettani deutériumcsökkentés támogatható csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz (<125 ppm) fogyasztásával.

Napjainkban, környezetünk és élelmiszereink magas deutériumterhelését – mely elsődlegesen a klímaváltozásra és a nagyüzemi mezőgazdaságra vezethető vissza – természetes zsíralapú ketogén diétával és a Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz fogyasztásával tudjuk ellensúlyozni.

Hol kapható a Preventa® és a Vetera-DDW-25®?

A HYD Kft. saját mintaboltjában (1118 Budapest, Villányi út 97.) és webáruházában, valamint országosan a gyógynövényboltokban, gyógyszertárakban.

További információ, megrendelés: www.preventa.hu, www.vetera.hu

A Preventa® csökkentett deutériumtartalmú ivóvizek élelmiszertermékek, nem minősülnek gyógyszernek, így azoknak a hatályos jogszabályok szerint gyógyhatás nem tulajdonítható!

Referenciák: 

  1. Somlyai G., Molnár M., Somlyai I., Fórizs I., Czuppon Gy., Balog K., Abonyi O., Krempels K. (2014) A szervezet szubnormális deutériumszintjének kedvező élettani hatása a glükózintoleranciára, valamint a szérum HDL- és Na+-koncentrációra. Egészségtudomány, LVIII. évfolyam, 2014. 1. szám
  2. Simonfalvy (2013) Cikkreferátum: Az emlőrák túlélése olyan betegeknél, akiknek hagyományos kezelését deutériumdeplécióval egészítették ki – retrospektív vizsgálat. Orvostovábbképző Szemle – Onkológiai különszám (Az ismertetés alapjául szolgáló közlemény: Krempels K. et al., A retrospective study of survival in breast cancer patients undergoing deuterium depletion in addition to conventional therapies. J. Cancer Res. & Ther. (2013),1:194-200)
  3. Somlyai G., Molnár M., Laskay G., Szabó M., Berkényi T., Guller I., Kovács A. (2010) A természetben megtalálható deutérium biológiai jelentősége: a deutériumdepletio daganatellenes hatása/Biological significance of naturally occuring deuterium: the antitumor effect of deuterium depletion. Orvosi Hetilap 151(36):1455-1460.
  4. Györe I., Somlyai G. (2005) Csökkentett deutérium tartalmú ivóvíz hatása a teljesítőképességre sportolóknál/ The effect of deuterium depleted drinking water on the performance of sportsmen. Sportorvosi Szemle/Hungarian Review of Sports Medicine 46/1:27-38.
  5. Berkényi T., Szabó M., Jákli Gy., Jancsó G., Somlyai G. (2000) A deutérium depléció elvének alkalmazása a daganatterápiában [The application of Dd-water in veterinary practice]. KisállatPraxis 2000/4, 1, 4:24-28.
  6. Berkényi Tamás, Somlyai Gábor, Jákli György, Jancsó Gábor (1996) Csökkentett deutérium-tartalmú (Dd-víz) alkalmazása az állatgyógyászatban. Kisállatorvoslás, 1996/3, 114-115.

Életigenlők.hu

Similar Posts