Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 4 perc

Az Ebremény Kutyavédő Egyesület – csupaszív-lélek emberek kis csapata, amely 2008. október 31-én alakult. Akkor még csupán maroknyi emberből állt csapatunk. Azóta szerencsére sokan mellénk álltak és idejükkel, adományaikkal, támogatásukkal, munkájukkal segítenek minket.

Carlos

Talán azért álltak mellénk, mert tudnak azonosulni a céljainkkal: esélyt adni az esélytelen, gazdátlan kutyáknak, cicáknak. Itt meg kell említenünk azt is, hogy képtelenek vagyunk elmenni bajbajutott papagáj, őzike, kecske, süni, mókus, galamb és minden más állat mellett is.

Legfőbb célunk a hazai áldatlan állattartási szokásokon változtatni. Minél több kutyában legyen chip és minél több kutya és cica legyen ivartalanítva. Ezért akár már gazdis, rászoruló emberek állatait is támogatjuk elsősorban ivartalanításban, így csökkentve a nem kívánt szaporulatot. Sajnos amíg ennyi gazdátlan kutyus tengődik az utcákon folyamatos veszélynek kitéve, vagy rácsok mögött gyepmesteri telepeken, menhelyeken család és gazda nélkül akár éveket vagy egész életüket ott leélve, addig az állatvédelem alapja az ivartalanítás.

2008 óta több száz kis életet sikerült megmentenünk és családot találnunk nekik. Az ország minden részéről fogadunk bajbajutott, sérült, beteg, altatás veszélyben lévő kutyát, cicát. Ha egy kutya vagy cica gondozásunkba kerül, mindent megteszünk a gyógyulásukért fizikailag, lelkileg egyaránt. Van félszemű gazdikeresőnk (Kalóz), van olyan bőrbetegségből gyógyult védencünk (Sid), akinek a testén nem volt szőr súlyos bőrbetegsége miatt. Sokszor megkínzott, elütött, cserbenhagyott, kutyusok kerülnek hozzánk, akikről nem mondunk le például egy bénulás miatt. Van kerekeskocsis kiskutyánk, vagy nem is egy háromlábú védencünk, akik már boldog gazdis kutyák, teljes életet élnek. Nincs lehetetlen… csak sok kitartás, erő és küzdőszellem. Sajnos azért akad olyan eset is, amikor már későn érkezik a segítség. Ilyenkor egy kicsit mi is meghalunk. De másnap folytatni kell, mert szükség van ránk.

Kátya

Lehetőségeink viszont végesek, mivel saját menhellyel nem rendelkezünk. Kutyáink és cicáink csapattagjainknál, ideiglenes befogadóknál – akikből sosincs elég – és kutyapanzióban várják gazdisodásukat.

Kalóz

Az ideiglenes befogadás az egyik legnagyobb segítség, amit kis mentett állataink kaphatnak. Nagyon sokszor ember okozta traumán átesett, bántalmazott kutyák kerülnek hozzánk és ezeknek a kis életeknek a rehabilitációja családi környezetben sokkal gyorsabb. A szeretet tényleg csodákra képes. Van olyan mentett kutyánk, aki előző gazdája helytelen tartása miatt, nem megfelelően viselkedik emberrel vagy többnyire kutyákkal, ezért bentlakásos kiképző segítségére szorul.

Védenceink lakhatását, állatorvosi költségeit minden hónapban elő kell teremtenünk. Szerencsére több állatorvosi rendelővel állunk kitűnő kapcsolatban, ahol a bizalom kölcsönös. Ahogy érkeznek adományok, úgy tudjuk törleszteni a költségeinket, amely éves szinten több millió forint.

Szerencsére 2012-től már adó 1%-ot is gyűjthetünk, ennek felajánlása is óriási segítség, minden más támogatás mellett. Ehhez minden szükséges információ megtalálható a  www.ebremeny.hu oldalon. Gazdikereső kutyusaink képei, leírása szintén megtalálható a honlapon, illetve facebook oldalunkra is minden nap felkerül friss hír egyik-másik mentettkénkről. Az állatmentést munka, család mellett, szabadidőnkben végezzük, szabaddá tesszük magunkat számukra. De sokszor nem elég a 24 óra…

Lüszi

A panzióban élő kutyusaink látogatására is lehetőség van, ők mindig nagyon hálásak egy sétáért, a sok simogatásért.

Ha időnk engedi, részt veszünk kutyás és egyéb rendezvényeken kis csapatunkkal és kutyusainkkal. Szívesen megyünk iskolákba és óvodákba előadást tartani. Az állatvédelem fontos pillére, hogy már egész kis korban elkezdődjön a gyermekek állat- és természetszeretetre való nevelése, fontos, hogy minden fiatal  megismerkedhessen a felelős állattartás alapjaival, a kedvencként tartott állatok szükségleteivel, igényeivel.

Remény és Hetes

Ha szeretné bármilyen formában támogatni egyesületünket, kérjük írjon az ebremeny@ebremeny.hu címre, hogy felvehessük a kapcsolatot. Amennyiben valamelyik gazdikereső kutyusunk vagy cicusunk keltette fel érdeklődését, keressen minket telefonon a +36-30-444-1682-es számon, bemutatkozó levelét e-mail címünkre várjuk. Minden esetben ez a menete az örökbefogadásnak.

Felelősek vagyunk minden kis életért, akik gondozásunkba kerülnek, ezért a lehető legjobb családot, gazdit szeretnénk megtalálni nekik, esélyt kapva egy új életre. Szeretnénk, hogy kis védenceink biztonságban, szeretetben éljenek az új gazdikkal, akik mentális és fizikai egészségüket szem előtt tartva, igazi családtagként szeretik őket. Mert megérdemlik.

Képeinken a legrégebben gazdit kereső kutyáink láthatóak: Carlos, Kátya és Kalóz, valamint a kerekeskocsis Lüszi, aki boldog gazdis életét éli, és háromlábú volt védenceink, Remény és Hetes, akik szintén megbecsült családtagként élik örömteli mindennapjaikat.

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.” (Anatole France)

Szabó Móni

Kiemelt kép: Kalóz

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts