„Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted – ez siker.” – mondta anno Henry Ford és milyen igaza volt.

Megint itt egy ősz… De micsoda gazdag termésű, sikeres ez az ősz. Vetések-aratások, eredmények, beérések, értékelések, átértékelések, szeretem, nemszeretem időszakok váltakoznak mindannyiunk életében. Vannak köztük olyanok, amik soha nem változnak alapjaiban. Ezek olyan erős kötésekkel vannak pántlikázva bennünk – a tudatalattinkban, lelkünkben, sugallatainkban, hetedik érzékünkben, belső hangjainkban –, hogy azokat nem írhatja felül semmi és senki. Azokat a legfontosabbakat természetfeletti erő vigyázza. Mindannyian tudjuk legbelül, hogy itt és most miért élünk, alkotunk, olykor rombolunk, sírunk-nevetünk, elesünk-felállunk, akár naponta újjászületünk, hol nemet mondunk, hol igent.

És ezek mindannyiunkkal így történnek. Abban különbözünk, hogy ki-ki milyen eszközökkel – született vagy szerzett képességekkel – éli meg az élete csetléseit-botlásait, lelki fejlődéseit, sikereit. Vannak, akik belső hangot követnek. Ez a hang belső csendben hallatszik csakis. Jó döntéseket meghozni főleg belülről lehet, onnan érkeznek a megfelelő válaszok. Mondhatjuk, egyfajta kegyelmi állapot, ahová visz a csend. Ha hagyjuk…

És miért ne hagynánk. Az élet nem mindig egyszerű, sőt… De ha problémamegoldásra rendezkedünk be, és nem problémázásra, akkor minden feladatot meg tudunk oldani, minden kellemetlen szituációból ki tudunk jönni. Méghozzá jól. Megküzdve lelki (érzelmi) nehézségekkel, fizikai (testi) akadályokkal egyre csiszoltabban kerülünk ki helyzetekből, egyre fényesebben világítva be mögöttünk az utat, amin mindenki, akit érdekel a „hogyan”, az jöhet utánunk a saját tempójában, a saját érzései szerint.

„Kezedből azonnal kihúzod a tüskét, akkor hát miért őrzöd meg a szívedben?” – olvastam az interneten a napokban, ami elgondolkodtatott, például arról, hogy tényleg nem elég “csak” ismerni a Biblia igéit, hogy képesek legyünk szeretni. Paradox a dolog, mivel mindenki által vágyott állapot (lenne), de mégis szinte mindenki ezzel a „de jó lenne szeretni és szeretve lenni” érzéssel küzd meg. Rá kell jönni, hogy azt csak szívszinten lehet megélni, és sokszor vállalni kell a nyitottsággal együtt járó bántásokat, nyilakat, tüskéket, amik nagyon sebzőek tudnak lenni. Viszont, ha mindennek ellenére szeretünk, és hagyjuk magunkat szeretni, akkor azt vesszük észre, hogy minden könnyebben – ahogy Reményik fogalmazza a kegyelmi állapotot – “csak úgy magától” – megy. A magazin interjúi között a kegyelemről, kegyelmi állapotról is olvashatnak interjút.

Hangolót írni az Életigenlők magazin 3. oldalára arra ösztökél, hogy álljak meg és értékeljem mit is tettünk, milyen eredmények vannak mögöttünk. Sokat tettünk azért, hogy egyre többen megismerjék és éljék is a rákellenes életmódot.

Új ajtókat, új ablakokat nyitunk. Lépésről lépésre, projektről-projektre haladunk, terv szerint. Nagy lépést tettünk az új, hiánypótló szolgáltatásunk megvalósulásában. Szeptembertől péntekenként indul az onko-segítő tevékenységünk a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat 2. emeletén. (Bp. Görgey Artúr tér 8.) Onkológiai kérdésekben felkészült szakemberek válaszolnak a daganat-diagnózissal kezükben kérdéseikre emberi válaszokat keresőknek. A tavaszi jól sikerült 6 helyszínes szűrő-roadshow után őszi szűréseinkkel újabb 6 helyszínt céloztunk meg az országban. A nyári Bénye és Tatabánya után, Csepelen, Kunpeszéren, Egerben és végül Gödöllőn találkozhatnak velünk az egészségtudatos életigenlők ősszel.

2020 jubileumi év! A rák ellen, az emberért, a holnapért! közhasznú Társadalmi Alapítvány 35 éves lesz jövő szeptemberben. Közélettel bővelkedő extra változatos programsorozat teszi majd még ismertebbé és szerethetővé a rákellenes egészségmegőrzést.

Kedves Életigenlők! Most is nagyon tartalmas magazint állítottunk össze, ki-ki biztosan megtalálja a számára legérdekesebb témákat, cikkeket és gazdagodik általuk.

Keressék, forgassák, szeressék! Mi szeretjük, és nagy szeretettel ajánljuk minden oldalát!

Vajda Márta

eletigenlok.hu

Hasonló cikkek