Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Az édességek rajongóinak nagy kedvence lehet ez a könnyen elkészíthető gluténmentes finomság.

Hozzávalók:

15 dkg (2dl) kukoricadara

25 dkg félzsíros tehén túró

méz

dió,mandula vagy mák

Elkészítés

A kukoricadarát habverővel fél liter forrásban lévő vízbe habarjuk, majd fakanálla kavargatva kis lángon egészem sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a villával összetört túrót.

Két kaná segítségével a masszából azonnal galuskákat formázunk.

Ha márkicsit kihült vizes kézzel is tudunk gombócokat gömbölyhetni belőle.

Fogyaszthatjuk hagyományos gombócként, morzsába forgatva, de tálalhatjuk darabolt dióval, mandulával vagy őrölt mákkal megszórva is.

Tálalás előtt közvetlenül mézzel vagy mézes öntettel locsoljuk meg.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Életigenlok.hu

Similar Posts