– A Föld napja, április 22. –

Nyert a műanyagmentes világ! Szavazás döntött az idei Föld napja kiemelt témájáról. Ez lesz világméretekben a 48. Föld napja, Magyarországon a 28. Hiába teszünk együtt 28 éve a környezetért, még mindig olyan sok – vagy egyre több? – a teendő, hogy a Nemzetközi Föld Napja Hálózat idén először azt kérte, segítsük eldönteni, melyik legyen a Föld napja kiemelt témája három égető feladat közül.

Tájékozódj, élj műanyagok nélkül, tégy a túlfogyasztás, az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, egészségednek.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány tizenkét szirmú egészségvirágából ötnek, a természetes étrendnek, a jó levegőnek, a tiszta víznek, a mozgásnak-sétának és a zöldségnek-gyümölcsnek a szervetlen – és műanyagmentes természet a közvetlen feltétele.

Éljünk műanyagmentesen! Természetesen!

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek