OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Télen és tavasszal gyakran érezzük magunkat fáradtnak. Ilyenkor több koffeint vagy édességet fogyasztunk abban a reményben, hogy majd ezek a táplálékok segítenek az energiaszint növelésében, a teljesítményünk fokozásában. Pedig egyik sem valódi megoldás, hiszen a koffein miatt csak rövid ideig érezzük energikusabbnak magunkat. Cikkünkből kiderül, milyen energianövelő táplálékokat érdemes fogyasztanunk.

Cukros, édes ételek – STOP

A cukros, édes ételek is csak átmenetileg adnak energiát, viszont összezavarják a vércukorszintet, először megemelik, majd a hatás elmúltával visszacsökken. A gyakori ingadozás miatt pedig inzulinrezisztencia vagy 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat.

Szerencsére számos zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, amelyek nagy része jelentős energiát, rengeteg vitamint és ásványi anyagot biztosít a szervezetünk számára.

Cékla – a téli vitaminbomba

Az egyik nagyszerű téli vitaminbomba, amely nem mellesleg energiát is növel, nem más, mint a cékla, hiszen tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A cékla nitrátot is nagy mennyiségben tartalmaz, amely a szervezetben nitrogén-oxiddá alakul át. Ez a vegyület segíti az erek tágulását és fokozza a vér áramlását, ezzel párhuzamosan az oxigénszintet is emeli a szervezetben. Amennyiben több lesz az oxigén a testünkben, úgy nagyobb lesz az energiánk is, és ez sokkal jobb koncentrációt is eredményez.

Zöld tea – az agyműködést serkentő

Ha a munkahelyen fáradtak vagyunk és energiahiányban szenvedünk, ne kávét igyunk, hanem inkább zöld teát, amely felfrissít és sok értékes tápanyagot biztosít számunkra. A zöld tea leginkább az antioxidáns polifenolokban gazdag, melyek javítják az agy működését, és még az energiaszint növelésében is kiemelkedő szerepet játszanak.

Mandula – a koncentrációs képesség javító

A mandula is nagy hasznunkra lehet az energiaszint fokozásában, hiszen javítja a koncentrációs képességet és sokkal jobb kognitív funkciót is eredményez.

Étcsokoládé – tele antioxidánssal

Ha egy kis nasssolnivalóra vágyunk, együnk étcsokoládét, hiszen tele van antioxidánsokkal. Ez a finomság nagyon hasznos az agyunk működése szempontjából, hiszen a benne lévő kakaó fokozza a vér áramlását, ami energizál, egyben sokkal jobb koncentrációt és fókuszálást tesz lehetővé.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts