Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 5 perc

Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.

Búzafű

  • regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem van benne,
  • vérképző és tisztító,
  • elősegíti a szervezetbe jutott mérgező anyagok lebontását,
  • megújítja a sejtanyagcserét,
  • gyulladáscsökkentő,
  • csökkenti a radioaktív-, röntgen- és földsugárzás által szerzett ártalmakat.

Otthon, tálkában csiráztatva, ehetjük, mint a snidlinget, vagy akár az ételbe is szórhatod.

Cékla

  • alkalmazhatod bőrbetegségekre, fáradtságra, máj- és hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, szem-, szív-, vérnyomás-panaszokra, a nyirokrendszer zavaraira, vesepanaszokra,
  • segít a vérképzésben,
  • kiváló antioxidáns,
  • a céklából készült nyers ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát,
  • rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban,
  • kipréselt levét répa- és alma lével is gazdagíthatjuk,
  • erős méregtelenítő hatása van.

Gyógyhatását – mely nyersen a legnagyobb – a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti.

Citrom

  • a citrom erősebb, mint a kemoterápia, megöli a ráksejteket,
  • gyulladáscsökkentő antioxidánsokat tartalmaz,
  • hatásos gombás megbetegedésekre, élősködő paraziták és férgek ellen,
  • szabályozza a vérnyomást,
  • antidepresszánsként küzd a stressz ellen és az idegrendetlenségekkel szemben,
  • megsemmisíti a rosszindulatú cellákat 12 ráktípusban, beleértve a bél, mell, prosztata, tüdő és a hasnyálmirigyben.

Fokhagyma

  • szív- és vérkeringési panaszokra,
  • magas vérnyomásra,
  • krónikus betegségekre,
  • reumatikus betegségekre, ízületi bántalmakra,
  • rákos betegség gyógyítására,
  • megfázásra, gombás fertőzésekre,
  • trombózisra, infarktusra, hasi görcsökre,
  • köhögésre, hörghurut ellen valamint nyákoldó hatású,
  • illóolajai serkentik az izomműködést és oldják a görcsöket,

A fokhagyma allicin-tartalma véd a kórokozókkal szemben, és erősíti az immunrendszert, valamint csökkenti a vérrögök kialakulásának rizikóját.

A kúra napi 4-6 gerezd friss fokhagyma.

Lila fokhagyma

  • összetett hatást fejt ki a vérre és a keringési rendszerre,
  • serkenti az agyalapi mirigy működését, amely más belső-elválasztású mirigyeket vezérel, és ezzel segíti a zsírok és szénhidrátok lebontását,
  • növeli a B-vitamin felvételt, és ezzel segíti az idegrendszert és a koszorúeret,
  • antibiotikum tartalma 15 ártalmas baktériumfajra hat.

Gyógyíthatatlan betegségek elsősegélynyújtó gyógynövénye. Nem lehet túladagolni és nincs mellékhatása. Fogyassz annyit, amennyit csak lehet. Ha már a bőrödön is érzed a szagát, akkor van elég a szervezetedben. Kiváló baktériumölő és vértisztító a céklával együtt.

Ha petrezselyemmel vagy zsályával fogyasztod, azok megkötik a fokhagyma illatát.

Hagyma

  • vérképző, sejtújító, idegerősítő,
  • a paprikához hasonlóan felmelegíti a vért,
  • baktériumelhárító tulajdonsága van, gombák ellen is eredményes,
  • hatásos tuberkulózisnál,
  • csökkenti a vér cukortartalmát,
  • véralvadásgátló hatása van,
  • kiváló ízületi fájdalom és reuma gyógyítására,
  • kitisztítja a hörgőket, és az arcüregben fellépő duzzanatot is enyhíti,
  • az asztma gyógyszere és a tüdőgyulladást is képes legyőzni.

Influenza vagy vírusfertőzés esetén hámozatlan vagy felszeletelt hagymát helyezz el minél több helyen a lakásban. A hagyma „beszívja” a vírusokat, és a környezet egészséges marad. Fekvő betegnél az ágy mellé – fejmagasságban – felszeletelt vagy kettévágott hagymát kell kistálra tenni, és éjszakára ott hagyni. A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ! A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes, a megmaradt hagyma bevonzza mikrobákat még egy éjszaka alatt is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okozhat! Megtalálható benne a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamin, folsav és biotin, valamint kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink.

Megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől.
A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal szemben is.

Méz

  • szerepet vállal a vér megújításában,
  • felveszi a harcot a krónikus betegségekkel szemben,
  • feloldja a nyálkát, aktivizálja a sejteket,
  • a rák esetében segíti a szervezet öngyógyító erejét,
  • megsemmisítő az ereje a gennykeltőkkel szemben,
  • szabályozza a vérnyomást,
  • gyógyítja a májat,
  • erősíti az idegeket, jó altató,
  • segít elkerülni az idő előtti öregedést.

A mézben 120 féle különböző hatóanyag van, ami mind a gyógyítást szolgálja.

Mézet soha ne tegyünk forró teába, mert káros anyagok alakulnak ki benne. Cukorbetegeknél is napi 1 kávéskanál méz fogyasztása megengedett!

Paradicsom

  • fokozza az emésztőnedvek termelődését, a gyomor- és bélrendszer működését, csökkenti a koleszterinszintet.

Paprika

  • fokozza az emésztést, a gyomor- és bélrendszer vérkeringését,
  • serkenti a zsírok kiürítését,
  • enyhíti a dugulást a hörgőkben és az arcüregekben,
  • a paprika csípősségét „okozó” kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását.

Pirospaprika

  • csökkenti a tüdő-, prosztata-, nyak- és petefészekrák kialakulásának veszélyét,
  • segít, hogy egészséges maradjon a szív.

Savanyú káposzta

  • előmozdítja a mirigyek kiválasztását a gyomorban és a bélcsatornában,
  • javítja a vérösszetételt, elvezeti az elhasználódott testnedveket,
  • tavaszi fáradtság ellen, székrekedésnél, krónikus fejfájáskor, érelmeszesedésre, reuma, köszvény és májbajoknál nagyon jó,
  • segít a bélférgek és giliszták kiűzésében.

A savanyított káposzta 6 féle vitamint tartalmaz.

Nyersen, párolva vagy lé formájában használd, FŐZVE NE!

Savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát.

Különösen cukorbetegeknek ajánlott a C-vitamin pótlására!

Spárga

A rákos sejtek hatásos irtója.

A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, majdnem olyan jó, mint a friss). A megfőzött spárgát pépes állagúra turmixszoljuk össze és tegyük be a hűtőszekrénybe.

Alkalmazás: reggel és este 4-4 evőkanállal enni belőle. A beteg a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével érzékeli.

Lehet vízzel hígítani és – hideg vagy meleg italként egyaránt –fogyasztani.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg – bizonyos esetekben – jótékony hatású.

Torma

Maga a csodagyógyszer! Kitisztítja a hörgőket – a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól – és az arcüregben lévő dugulást is képes enyhíteni.

Evés közben bejut a vérünkbe, innen már minden szervünkhöz, minden egyes sejthez szabad az útja. Ezért tudja kifejteni teljes gyógyerejét.

Fertőtlenítő hatású, gyulladás gátló, tüdő- szívizomgyulladás esetén is.

Zsázsa

  • víz- és epehajtó,
  • élénkíti a gyomorsav-elválasztást,
  • nyálkaoldó,
  • szíverősítő.

A zsázsának magas a C-vitamin tartalma.

Ne mossuk meg, mert azonnal megkeseredik.

Gyömbér

  • enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást,
  • felveszi a harcot a vírusokkal szemben.

Uborka

  • csökkenti a koleszterinszintet,
  • égeti a zsírokat (fogyaszt).

Forralt bor

A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort – legyen az vörös vagy fehér – forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel.

Húsleves

A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak.
A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük.

Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.

Forrás: egeszsegter.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts