Közel ezer szűréssel sikeresen zárult az idei tavasszal szervezett hathelyszínes szűrőkamionos egészségkampány, amely a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére került A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány szolgáltatási palettájára 2017-ben.

A fogadtatás idén olyan sikeres volt, hogy újabb két helyszínre kaptunk meghívást, így 2019 tavaszán már nyolc alkalommal végzünk rákellenes életmód tanácsadással egybekötött rákmegelőzést célzó egészségnapokat hozzájárulva a “daganatos betegségek megelőzéséhez, időben történő felismeréséhez, valamint a testi-lelki kiegyensúlyozottság megteremtéséhez.” – ahogy Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár is fogalmazott ápr. 10-én a Nemzeti Rákellenes Napon.

A Könnyek helyett… tarts velünk és szűrőkamionunkkal! eseményt kiemelten értékelték és védnökséget vállaltak az egészségügyért felelős (al)polgármesterek, támogatták a megrendezést helyi szakmai partnerek és a média. A szűrőjárművet a Pécsi Tudományegyetem biztosította a színvonalas megrendezéséhez.

A helyszíneken elsők között léptek a szűrőkamionba a városi, kerületi elöljáróságok jópéldát mutatva a szűréseken való részvétel fontosságára. Csepelen 132, Ferencvárosban 278 szűrést végeztek el szakorvosaink, a 10. rákellenes futás és kerékpározás keretében Aszódon 108-an mozdultak meg a rák ellen, majd Gyomaendrődön 166, Gyöngyösön 196, a zárónapon május 12-én Aszódon 194 rákszűrésre került sor.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye

(MTI OS) Budapest, 2018. május 18., péntek

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek