Főzz velünk, reformul! sorozatunkban Jenei Tamás ez alkalommal egy kifejezetten egyszerűen elkészíthető, akár elő-, akár főételként, de még köretként is tálalható finomságot ajánl figyelmünkbe.
Hozzávalók:
1,2 kg paradicsom
20 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 kiskanál kakukkfű
esetleg só
Elkészítés
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk és vastagabb karikákra vágjuk.
A sajtot felszeleteljük. Kisebb tepsibe vagy hőálló tálba egymás mellé fektetjük a paradicsomokat és a sajtszeletkéke. Csak akkor sózzuk meg enyhén, ha sótlan vagy kevésbé sós sajttal készítjük.
A fokhagymát meghámozzuk, zúzzuk és összekeverjük az olajjal. Ezt a szeletek tetejére locsoljuk.
Megszórjuk kakukkfűvel és 200 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
Pirítós kenyérrel tálaljuk.
- Ötlet: A sajt helyett készíthető tofuval is.