Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Főzz velünk, reformul! sorozatunkban Jenei Tamás ez alkalommal egy kifejezetten egyszerűen elkészíthető, akár elő-, akár főételként, de még köretként is tálalható finomságot ajánl figyelmünkbe.

Hozzávalók:

1,2 kg paradicsom

 20 dkg sajt

 4 gerezd fokhagyma

4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

1 kiskanál kakukkfű

esetleg só

Elkészítés

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk és vastagabb karikákra vágjuk.

A sajtot felszeleteljük. Kisebb tepsibe vagy hőálló tálba egymás mellé fektetjük a paradicsomokat és a sajtszeletkéke. Csak akkor sózzuk meg enyhén, ha sótlan vagy kevésbé sós sajttal készítjük.

A fokhagymát meghámozzuk, zúzzuk és összekeverjük az olajjal. Ezt a szeletek tetejére locsoljuk.

Megszórjuk kakukkfűvel és 200 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük.

Pirítós kenyérrel tálaljuk.

  • Ötlet: A sajt helyett készíthető tofuval is.

eletignelok.hu

Similar Posts