OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

A citromfű nagyon népszerű gyógynövény, amelyet milliók szeretnek szerte a világban. Nemcsak kellemes illata és íze miatt olyan közkedvelt, hanem az egészségre gyakorolt hatásai miatt is. Cikkünkben arra buzdítunk mindenkit, fogyasszon rendszeresen citromfüvet!

Nyugtató hatású

A citromfüvet a középkor óta használják gyógyászati célokra. Elsősorban nyugtató hatásáról ismeretes, nem véletlen, hiszen csökkenti a stresszt és a szorongást, fokozza a kognitív teljesítményt, elősegíti a pihentető alvást, eredményesen küzd meg a vírusokkal és még az emésztést is támogatja.

Enyhíti a szorongást

Számos tanulmány igazolja, hogy a citromfű eredményesen enyhíti a szorongásos tüneteket. Ahhoz, hogy a szorongás csökkenjen, az agyban növelni kell a GABA-szintet, ami nem más, mint a gamma-aminovajsav. A citromfűvel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítja a GABA hatékonyságát.

Depressziós tünetekre is hatásos

A depresszió olyan állapot, olyan hangulati rendellenesség, amikor a depresszióban szenvedő személy akkor sem tud örülni az életnek, amikor nincs is semmi oka a szomorúságra. Azonban a citromfű remekül enyhíti az enyhe és közepesen súlyos depressziós tüneteket.

Megfázás ellenszere

A stressz, pontosabban a kezeletlen stressz krónikus betegségekhez vezethet és még az alvási nehézségekért is felelőssé tehető. Amennyiben a szervezetben megemelkedik a kortizol, azaz a stresszhormon szintje, úgy csökken a szervezetben a fehérvérsejtek száma, ami pedig gyengébb immunrendszert eredményez. Emiatt azonban az emberek fogékonyabbak lesznek a különféle betegségekre, például a megfázásra.

Csökkenti a stresszhormonok szintjét

Mivel a citromfű nyugtató hatással rendelkezik, így a segítségünkre lehet a stressz mérsékelésében. A gyógynövény nemcsak a stresszhormonok szintjét csökkenti, hanem az álmatlanság leküzdésében is segítségünkre lehet.

Baktérium- és vírusölő

A citromfüvet akkor is használhatjuk, ha szeretnénk megelőzni a fertőzések kialakulását. Kutatások igazolják, hogy a gyógynövény olyan anyagokat tartalmaz, melyek szerepet játszanak a baktériumok és a vírusok elpusztításában.

Magas antioxidáns hatással bír

Ez a kellemes ízű gyógynövény antioxidáns hatással is rendelkezik, így hozzájárul a sejtkárosodás megakadályozásához, ami azért lényeges, mert így sok betegségtől óvhatjuk meg magunkat.

Emésztési zavarok esetén is segít

Kutatások igazolják, hogy a citromfű, csakúgy mint a kamilla vagy a borsmenta még az emésztési zavarokon is segíthet.

Memóriajavító

A citromfűvel kapcsolatban sok kutatást végeztek. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy ez a gyógynövény javítja a memóriáját azon betegeknek, akik Alzheimer-kórban szenvednek.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts