Kevés finomabb előétel létezik, mint a színes, gazdag tésztasaláta. Csodás választás lehet ez egy piknikre, de vendégvárónak is tökéletes.
Ezerféle elkészítése létezik a tésztasalátáknak, hiszen igazából azt rakunk hozzá, amit csak szeretnénk. Az alábbi recept viszont abban is zseniális, hogy glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók (4 személyre)
- 30 dkg gluténmentes tészta (bármilyen formájú jó)
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg sárga és piros koktélparadicsom
- 1 marék olajbogyó
- egy marék konzerv kagyló
- 1 csokor friss snidling
- fél csokor friss bazsalikom
- 3-4 szál kakukkfű
- 10 dkg uborka
- 4 evőkanál balzsamecet
- 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál szezámmag olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztát sós vízben megfőzzük. Körülbelül 10 percig főzzük, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl puha. A főtt tésztát egy nagy tálba rakjuk. A zöldségeket nagyon apró kockára vágjuk fel, hogy esztétikus látványt nyújtsanak a tésztán. A bazsalikomot és a metélőhagymát is felaprítjuk, és a tésztához keverjük. Rádobjuk a kagylókat is. Az öntethez az ecetet, az olívaolajat, szezámmag olajat, a sót, az őrölt borsot, a kakukkfű leveleit és a maradék kipréselt fokhagymát jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára. Berakjuk a hűtőbe fél órára. Akik szeretik, a reszelt parmezán nagyon jól illik ehhez az ételhez.
Jó étvágyat!
*** *** *** ***
Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!