Amiben sárgarépa és gyömbér van, az nem lehet rossz. Ha laktató finomságra vágyunk, ami csodát tesz az immunrendszerrel, akkor készítsük el ezt a pikáns levest – nem bánjuk meg!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db sárgarépa
  • 1 db főzőtejszín
  • 1 db zellergumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál metélőhagyma
  • bors
  • gyömbér

Elkészítés

Pucoljuk meg a sárgarépát, zellert, krumplit, mossuk meg alaposan, és vágjuk kisebb darabokra. Aprítsuk fel a vöröshagymát, és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zöldségeket. Öntsük fel vízzel, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, végül nyomjuk bele a fokhagymát. Főzzük kb. 20 percig. Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a levest a tűzről. Krémesítsük botmixerrel, tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük bele a tejszínt, és hagyjuk, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórjuk meg aprított metélőhagymával és petrezselyemmel.

Tipp

Sárgarépa helyett készíthetjük azonos súlyú megtisztított sütőtökkel vagy brokkolival is.

Jó étvágyat kívánunk!

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek