Amiben sárgarépa és gyömbér van, az nem lehet rossz. Ha laktató finomságra vágyunk, ami csodát tesz az immunrendszerrel, akkor készítsük el ezt a pikáns levest – nem bánjuk meg!
Hozzávalók (4 személyre)
- 4 db sárgarépa
- 1 db főzőtejszín
- 1 db zellergumó
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 szál petrezselyem
- 2 szál metélőhagyma
- só
- bors
- gyömbér
Elkészítés
Pucoljuk meg a sárgarépát, zellert, krumplit, mossuk meg alaposan, és vágjuk kisebb darabokra. Aprítsuk fel a vöröshagymát, és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zöldségeket. Öntsük fel vízzel, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, végül nyomjuk bele a fokhagymát. Főzzük kb. 20 percig. Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a levest a tűzről. Krémesítsük botmixerrel, tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük bele a tejszínt, és hagyjuk, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórjuk meg aprított metélőhagymával és petrezselyemmel.
Tipp
Sárgarépa helyett készíthetjük azonos súlyú megtisztított sütőtökkel vagy brokkolival is.
Jó étvágyat kívánunk!