Rádió
Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A fahéj az egyik legegészségesebb fűszer a világon. A magyar emberek nagy kedvence is, hiszen ízesíthetünk a segítségével húsételeket, almakompótot és természetesen sütemények és édességek készítésekor is bátran használhatjuk ezt a gyógynövényként is funkcionáló fűszert.

Antioxidánsokban gazdag

Mivel a fahéj antioxidánsokban is rendkívül gazdag, így nagyon előnyös rendszeresen fogyasztani, hiszen így csakis jót tehetünk az egészségünkkel. A fahéjat nemcsak sütés és főzés során használhatjuk fel, hanem ezernyi más módja is van annak, hogy belecsempésszük az ételeinkbe.

Müzlibe, zabpehelybe

Reggel sokan fogyasztanak müzlit vagy zabpelyhet, bátran adhatunk hozzá egy-egy csipet fahéjat. Ez segíthet abban, hogy ne ingadozzon a vércukorszintünk, hiszen a fahéj az egyik legjobb vércukorszint-szabályozó fűszer.

Koleszterinszint csökkentő

A fahéj ezen kívül csökkenti az LDL-koleszterin-szintet is, és nagyszerű gombaellenes hatásokkal is rendelkezik. Már napi fél teáskanál fahéjfogyasztással is sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Csodás fűszer

A fahéjat sokan csak az édes ételekhez tudják elképzelni, azaz desszertek és sütemények készítésénél, viszont nagyon jól harmonizál a sós ételekkel is, így mindenképpen érdemes kipróbálni, és ezzel a fűszernövénnyel kísérletezni. A fahéjat sokféle ételhez hozzáadhatjuk. Az ázsiai konyha jó példa lehet előttünk, hiszen nagyon kreatívan használják ezt a csodás fűszert az ételek elkészítésekor.

Miért ne tehetnénk fahéjat italokhoz is?

Az megszokott dolog, hogy amikor egy téli hideg estén forralt bort készítünk, akkor fahéjat is adunk a borhoz, hiszen nagyon kellemes ízvilágot teremt egyetlen csipet fűszer is. Nagyon feldobhatja a teánkat és a kávénkat, a kakaónkat vagy a forró csokit is, érdemes tehát próbálkozzunk, mert valóban sokkal finomabb lesz így az italunk.

Szépségápoló

A fahéjat a szépségápolásban is bevethetjük. Ha rendszeresen használunk testradírt, adjunk hozzá egy csipet fahéjat, mert ettől csak még jobban felpezsdül a vérkeringésünk. A fahéj ugyanis keringésfokozó hatással is rendelkezik, egyben remek antioxidáns, amely pozitívan hat a bőrünk egészségére.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts
Megszakítás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás