Forrás: mindmegette.hu
A friss, idényjellegű zöldségek, gyümölcsök a legfinomabbak. A kertben, balkonon termesztett zöldfűszerek hozzáadásával mennyei fogásokat készíthetünk.

Humusz-mártogatós

Hozzávalók: 10 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv), 2 és fél ek tahini (szezámmag püré), 2 kis gerezd tört fokhagyma, 1 citrom leve (de néha fél is elég), 2 ek olívaolaj, só, bors.

Elkészítés: a konzerv csicseriborsóról öntsük le a vizet, és mossuk át folyóvízben alaposan (főleg ha sós vízben volt tárolva),

 ha a csicseriborsót magunk főztük, a főzőlevét tartsuk meg.

A hozzávalókat egy robotgéppel turmixoljuk össze, addig, amíg egy krumplipüré sűrűségű pépet kapunk.Ha szükséges, adjunk hozzá vizet (vagy a félretett főzővizet), hogy ezt a sűrűséget elérjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha nem elég citromos vagy fokhagymás, ízlés szerint egészítsük ki. Öntsük át egy kis tálba, szórjuk meg paprikával és apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy díszítsük olívaolajjal és néhány darab főtt csicseriborsóval.

Hűtőszekrényben egy hétig eláll, de akár le is lehet fagyasztani.

Mivel a csicseriborsóban elég nagy mennyiségben található szelén, ezért amellett, hogy gyulladáscsökkentő, tumorméret csökkentő hatása is lehet. Képek forrása: mindmegette.hu

Mivel a csicseriborsóban elég nagy mennyiségben található szelén, ezért amellett, hogy gyulladáscsökkentő, tumorméret csökkentő hatása is lehet.

 

Hasonló cikkek