Rádió

Számos olyan táplálék létezik, amellyel elkerülhetjük a herpeszt. A herpesz kialakulása nagyban függ az idegrendszer egészségi állapotától. Ha szorongók vagy dühösek vagyunk, akkor a gyulladásos stresszhormonok elnyomják az immunrendszert, amely képtelen lesz védekezni a vírusokkal szemben.

A legfontosabb az arginin és a lizin aminosavak aránya. Az arginin elősegíti a herpesz vírus növekedését, míg a lizin elnyomja.

Az étcsokoládé számos kémiai tulajdonsággal rendelkezik. Ezek között vannak olyanok, amelyek addiktívak és agyi stimulálók, míg mások megtámogatják a jólét érzését. Az étcsokoládé nagy mennyiségben tartalmaz arginint. A jó hír az, hogy mértékkel és csak kis mennyiségben fogyasztva nem okozhat gondot.

A zselatinnak is magas az arginintartalma. Sajnos sok feldolgozott élelmiszerben megtalálható, így jobb tartózkodni tőle. A zselatin hisztaminproblémákat is okozhat, ami kiválthat allergiát, fejfájást és bőrkiütést is. Aki nemcsak a herpesztől, hanem a fentebb felsorolt egészségügyi problémáktól is gyakran szenved, jobban teszi, ha mellőzi a zselatin fogyasztását.

A magas arginintartalmú diófélék is provokálhatják a herpesz vírust. Azonban vannak olyan diófélék és magvak, amelyekben megfelelő az arginin és a lizin arány. Ilyen a tökmag, a kesudió és a makadámdió.

A lizinben gazdag táplálékok erősítik az immunrendszert és segítenek az olyan vírusok leküzdésében, amelyek kárt tehetnek az egészségünkben. De milyen lizinben gazdag ételek vannak? Ilyenek a halak, a baromfi és a marhahús, amelyek kimondottan gazdagok lizinben. A joghurt is sok lizint tartalmaz. Sajtok közül pedig a mozzarellának van kiemelkedő lizintartalma.

Általában a gyümölcsökben nincs annyi lizin, mint a fehérjetartalmú táplálékokban. Azonban sok őszi és nyári gyümölcs tartalmaz nagy mennyiségű lizint. Például a papaja, a mangó, a kajszibarack, az alma, a füge és a körte.

Zöldségek közül pedig a brokkoli és a karfiol magas lizintartalmú. Ezek a zöldségek segíthetnek a herpesz leküzdésében és megelőzésében. A herpeszellenes diétába bele lehet még foglalni a szójababot, a céklát és a burgonyát, míg a kelkáposzta és a spenót szinte azonos mennyiségű lizint és arginint tartalmaz.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Napi életigenlés

ALMAMATA – az Életigenlők gyerek-rádióműsora 📻

A legjobb idegnyugtató gyógynövények

Close