Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az erekciós zavaroknak, a szexuális teljesítőképesség csökkenésének számos oka lehet. Egészségügyi problémák, dohányzás, bizonyos gyógyszerek szedése és hasonlók. Sokan nem tudják azonban, hogy ebből a szempontból is számít, hogyan étkezünk.

Túl sok gyorsétel

A megfelelő szexuális telesítőképességhez nagyon fontos, hogy szívünk egészséges legyen. Akárcsak a sporthoz, a szexhez sem árt némi kitartás, állóképesség. Ha viszont rendszeresen egészségtelen ételeket eszünk, akkor károsítjuk a szívünket és az érrendszerünket, ami egy idő után a nemi életünkre is rányomja majd a bélyegét. Ha például az ereink elzáródnak, akkor biztosan erekciós zavarunk lesz, de hosszú távon ennél komolyabb egészségügyi problémákra is számíthatunk.

Koffeinmentes kávéra váltottunk

A koffeinhatással van a keringésre, és kutatások szerint amellett, hogy javítja a kisebb vérerek működését, gyulladáscsökkentő hatású is, ezért jót tesz a szívnek – persze csak mértékkel fogyasztva. Előbbiek miatt kávézási szokásaink az erekciónkra is hatással lehetnek.

Túl sok alkoholt fogyasztunk

Szex előtt nagyon sokan fogyasztanak alkoholt. Ha tisztában lennének azzal, hogy ez milyen rosszul hat a teljesítőképességre, különösen hosszú távon, akkor valószínűleg kevesebben tennék. Az alkohol lebontásához energia kell, így sokszor a szervezetnek nem marad elég még egy erekció fenntartásához is. Emellett csökkenést okozhat a tesztoszteronszintben, az ösztrogénszintben viszont növekedést, ami szintén nem kedvez a merevedésnek. Aki egészséges nemi életet szeretne, jobb, ha csak nagyon mértékletesen vagy egyáltalán nem fogyaszt alkoholt.

Édesszájúak vagyunk

A cukor is igazi libidógyilkos. Ennek egyik oka, hogy a túlzásba vitt fogyasztás szívünkre, érrendszerünkre, teljes egészségünkre negatív hatással van. Ráadásul egy 2013-as kutatás szerint még a tesztoszteronszintet is csökkenti. A vércukor ingadozás, amelyet okoz, szintén negatívan hat a merevedésre, illetve magára a nemi vágyra is.

Sok húst eszünk

A sok húst magában foglaló étrend összefügg a 2-es típusú cukorbetegség nagyobb kockázatával, ahogy a magas vérnyomással és a szívbetegséggel is. Ezen betegségek hatással vannak a vérkeringésre, és ezzel a szexuális életre. A Chemical Senses szaklapban publikált tanulmány szerint a húsevőknek kevésbé vonzó a testszaguk. A kísérletben részt vevő 17 férfi egyik része két hétig evett húst, másik része nem. Majd nőket kértek meg, hogy az illatuk alapján értékeljék a vonzerejüket, ők pedig a húsmentesen táplálkozókat tartották vonzóbbnak.

Forrás: hazipatika.com

Életigenlők.hu

Similar Posts